Νέο καινοτόμο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης & αμειβόμενης απασχόλησης ReGeneration Academy for Food Innovation Εκπαιδευτικά Νέα

Tο πρόγραμμα "Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά" σε συνεργασία με τον οργανισμό ReGeneration και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Stavros Niarchos Foundation, υλοποιεί την πρώτη ακαδημία καινοτομίας και τεχνολογίας στη βιομηχανία τροφίμων, ένα καινοτόμο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης & αμειβόμενης απασχόλησης. Το πρόγραμμα ReGeneration Academy for Food Innovation powered by New Agriculture for a New Generation, θα δώσει την ευκαιρία σε νέους ταλαντούχους απόφοιτους μέχρι 29 ετών, με μηδενική έως ελάχιστη επαγγελματική εμπειρία, να λάβουν εξειδικευμένη κατάρτιση στον τομέα της μεταποίησης τροφίμων.

TI EINAI;

Είναι ένα εντατικό πρόγραμμα κατάρτισης σε πρακτικά θέματα του τομέα τεχνολογίας τροφίμων που έχουν σχεδιάσει από κοινού το ReGeneration και το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με καταξιωμένα στελέχη της βιομηχανίας τροφίμων και εξειδικευμένους επιστήμονες του χώρου από ελληνικά πανεπιστήμια και από το πανεπιστήμιο Rutgers των Η.Π.Α. Έχει διάρκεια 75 ώρες, υλοποιείται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων και περιλαμβάνει επίσης ένα εξειδικευμένο, βιωματικό εκπαιδευτικό τριήμερο που θα πραγματοποιηθεί στη Βαμβακού Λακωνίας.

Το πρόγραμμα θα παρέχει στους συμμετέχοντες δεξιότητες και εργαλεία ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για καταρτισμένους επιστήμονες με εξειδικευμένη γνώση στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών. Ο συγκεκριμένος κλάδος αντιπροσωπεύει σχεδόν το 30% του συνόλου των επιχειρήσεων μεταποίησης στην Ελλάδα και έχει έντονα εξαγωγικό χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα εντρυφήσουν σε αντικείμενα όπως: παγκόσμιο σύστημα διατροφής και τάσεις, διαχείριση ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, ανάπτυξη νέων προϊόντων, διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία στον τομέα των τροφίμων και της εμπορίας τους.

Επιπλέον οι συμμετέχοντες θα λάβουν εκπαίδευση σε ήπιες δεξιότητες (soft skills) μέσα από θεματικές όπως η ηγεσία, η δημιουργική συνεργασία και η ομαδικότητα, η διαχείριση κρίσεων, η λήψη αποφάσεων κ.α.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ;

Ο κλάδος των τροφίμων και ποτών, αποδείχθηκε ιδιαίτερα «ανθεκτικός» μέσα στην κρίση και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναδεικνύεται από πρόσφατη έρευνα του ΣΕΒ εντοπίζονται εννέα (9) κρίσιμα επαγγέλματα για τον τομέα των τροφίμων (Στέλεχος Διαχείρισης Ασφάλειας & Ποιότητας Τροφίμων, Υπεύθυνος Μarketing Τροφίμων, Επιστημονικός Σύμβουλος Εταιρειών Τροφίμων, Επιστήμονας R&D, Στέλεχος Εργαστηρίων Ελέγχου Ποιότητας, Εξειδικευμένο Στέλεχος Παραγωγής Τροφίμων, Υπεύθυνος Νομοθεσίας και Επικοινωνίας, Υπεύθυνος Προμηθειών Α' Υλών, Μηχανικός Υποδομών & Συντήρησης), τα οποία απαιτούν επικαιροποιημένες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες και θα έχουν ισχυρή «ζήτηση» όπως διαφαίνεται από τις μελλοντικές ποιοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων.

Το ReGeneration Academy for Food Innovation- Powered by New Agriculture for a New Generation είναι το ιδανικό πρόγραμμα μετεκπαίδευσης, κατάρτισης και επαγγελματικής εξέλιξης, αφού στη διάρκειά του θα αποκτήσεις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την απασχόλησή σου στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, οι οποίες θα ενισχύσουν το βιογραφικό σου για τα επόμενα βήματα της καριέρας σου.

Δες αναλυτικές πληροφορίες και κάνε την αίτησή σου μέσα από τη σελίδα του regeneration.gr

 

 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Public Policy and Management
Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα