ΠΜΣ Πληροφορική και Εφαρμογές
Food Law - Auth
Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΕΚΠΑ
AUTH - Department of Journalism

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ενθαρρύνει εθελοντές μέντορες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Global Talent Mentoring Εκπαιδευτικά Νέα

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) έχει επιλέξει 74 εξαιρετικούς μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο ως υποψήφιους για το πρόγραμμα Global Talent Mentoring.

Κατά την 1η φάση του προγράμματος Global Talent Mentoring, 159 μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν ως εκπαιδευόμενοι. Αρχικά, το ΙΤΕ είχε εκτιμήσει ότι θα επέλεγε 50 υποψήφιους από τις δύο χώρες. Ωστόσο, λόγω της υψηλής ποιότητας των αιτήσεων, το ΙΤΕ κατέληξε να προτείνει 74 μαθητές, 42 αγόρια και 32 κορίτσια. Η αντίδραση του Global Talent Mentoring δείχνει τον αντίκτυπο του προγράμματος στους Έλληνες μαθητές. «Στέλνουμε ένα πολύ ενθουσιώδες «ευχαριστώ» στο ΙΤΕ που μας έστειλε τόσους πραγματικά καταπληκτικούς υποψηφίους! Είμαστε εντυπωσιασμένοι από τις δραστηριότητες μερικών υποψηφίων».

Στη 2η φάση του προγράμματος (μέσα Ιουνίου 2020), όλοι οι υποψήφιοι μαθητές θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Global Talent Mentoring. Η διαδικασία θα περιλαμβάνει τεστ και ερωτηματολόγια στα γνωστικά τους αντικείμενα καθώς και ερωτήσεις για τη δραστηριότητά τους και τα κίνητρά τους γύρω από το STEMM. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν και θα ιεραρχηθούν ώστε να διαμορφωθεί ο τελικός κατάλογος επιλεγμένων συμμετεχόντων.

Κατά την τελική διαδικασία επιλογής, εννέα μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα, αρκεί να υπάρχουν αρκετοί εθελοντές μέντορες για να τους υποστηρίξουν. Το πρόγραμμα απαιτεί πέντε μέντορες για κάθε συμμετέχοντα μαθητή, ενώ ο λόγος επιλογής για τους συμμετέχοντες είναι 1:8.

Το ΙΤΕ ενθαρρύνει εθελοντές μέντορες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Οι μέντορες είναι κορυφαίοι εμπειρογνώμονες στον αντίστοιχο τομέα STEMM που έχουν αποδεδειγμένο ιστορικό εξαιρετικών επιτευγμάτων. Οι μέντορες θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τις γνώσεις, την εμπειρία και το πάθος τους για τους αντίστοιχους τομείς STEMM με εξαιρετικά νεαρά ταλέντα. Εκτός από το να εμπνεύσουν την επόμενη γενιά επιστημόνων STEMM, οι μέντορες θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν μεταξύ τους συμμετέχοντας στην κοινότητα Global Talent Mentoring.

Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά ως μέντορες μπορούν να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο https://bit.ly/3hLZPp4.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για μέντορες είναι η 31η Ιουλίου 2020.

Ιστοχώρος του Global Talent Mentoring: https://www.globaltalentmentoring.org/

Ιστοχώρος για Ελλάδα και Κύπρο: http://gtm.iacm.forth.gr/

Το ΙΤΕ συμμετέχει στο πρόγραμμα με την Ομάδα Κοινωνικο-Εκπαιδευτικής Έρευνας και Καινοτομίας του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών, υπό την επίβλεψη της Δρ. Κατερίνας Κική-Παπαδάκη, Διευθύντρια Ερευνών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:
Γιώργος Ανδρουλάκης
Ειδικός τεχνικός επιστήμονας,
Ομάδα Κοινωνικο-Εκπαιδευτικής Έρευνας και Καινοτομίας,
Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών,
‘Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
Τηλ: 2810 391836
e-mail: giorgos@iacm.forth.gr

---
Η ομάδα του eduguide.gr
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο