Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Η συμβολή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο πρόσφατο φαινόμενο βίας στο Ο.Π.Α.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, με την κορύφωση σε κάποια από αυτά των κρουσμάτων βίας που αποσπούν τα φώτα της δημοσιότητας από την πλούσια επιστημονική τους δράση και την πρωτοπορία των επιστημόνων τους διεθνώς, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, αποφάσισε να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος προσφέροντας:

  • Υποτροφίες για την εκπόνηση ειδικών διδακτορικών διατριβών σε θέματα εγκληματικότητας σε χώρους εκπαίδευσης και αντιμετώπισης τους, συστημάτων φύλαξης και προστασίας των ΑΕΙ, θεωρίας και προστασίας της δημοκρατικής έκφρασης και κοινωνιολογικής εξέλιξης και μελέτης των περιστατικών βίας σε ανώτατα ή άλλα εκπαιδευτικά Ιδρύματα, σε συνδυασμό με την ιστορική περίοδο στην οποία αυτά εκδηλώνονταν καθώς και τους παράγοντες που τα επηρέαζαν.
  • Υποτροφίες στην Ψυχολογία και την Διαχείριση κρίσεων για στελέχη, γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί είναι 50.000 ευρώ, ενώ όσον αφορά τους εκπροσώπους των Αρχών, η διαδικασία της απονομής των υποτροφιών θα καθορισθεί με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα μνημόνια συνεργασίας έχουν υπογραφεί και υλοποιούνται με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο