Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τέχνη και Τεχνολογία" στο πλαίσιο του OPEN ART του Ιονίου Πανεπιστημίου Εκπαιδευτικά Νέα

Η ομάδα του Open Art, προγράμμα επιμόρφωσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης του Ιονίου Πανεπιστημίου (https://openart.avarts.ionio.gr/) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη του 2ου κύκλου μαθημάτων. Το πρόγραμμα είναι εξ αποστάσεως  και ξεκινάει την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα του 1ου κύκλου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σύντομα εργασίες αποφοίτων  του θα παρουσιαστούν σε δυο  προγραμματισμένες εκθέσεις, σε συνεργασία με το Athens Digital Art Festival (ADAF) στο Ιστορικό Τρίγωνο της Αθήνας τον Οκτώβριο και στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Πλανητάριο) το Νοέμβριο του 2020.

Ο 2ος κύκλος αναπτύσσεται με αυτοτελή μαθήματα, τον χειμώνα και την άνοιξη. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν  ένα ή περισσότερα μαθήματα για την εμβάθυνση στο πεδίο Τέχνη, Τεχνολογία, Επιστήμες, Κοινωνία με συνολική έκπτωση 20%. Στα παρακάτω γνωστικά πεδία θα επικεντρωθούν τα μαθήματα από καταξιωμένους διδάσκοντες του τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου καθώς και άλλων ιδρυμάτων. 

Καλύπτονται τα γνωστικά αντικείμενα: 

  • Animation 
  • Κινηματογράφος
  • Gaming 
  • Εικονική (VR) και Επαυξημένη (AR) Πραγματικότητα
  • 3D Modeling, 3D Animation
  • Sound Desing και Sound Art 
  • Μουσική Τεχνολογία
  • Θωρία, Έρευνα και Επιχειρηματικότητα των Ψηφιακών Τεχνολογιών στις Τέχνες, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό
  • Διαδραστικές Τεχνολογίες στις Τέχνες
  • Βιντεοτέχνη

Οδηγός Σπουδών

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του στο πεδίο των τεχνών στην ψηφιακή εποχή, μέσα από τη χρήση των νέων τεχνολογιών και των διαδραστικών μέσων. Πιο συγκεκριμένα, σε επαγγελματίες ,φοιτητές και αποφοίτους σχολών αρχιτεκτονικής, καλών τεχνών, εκπαιδευτικών, αρχαιολόγων, μουσειολόγων, μουσικών σπουδών, πληροφορικής, αλλά και ερασιτέχνες   με ενδιαφέρον γύρω από τις ψηφιακές τέχνες. 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται εβδομαδιαία, εξ αποστάσεως, σε απογευματινές ώρες και θα φιλοξενούν ως και 20 άτομα. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα απονεμηθεί στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό ειδικής επιμόρφωσης.

H προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 11 Οκτωβρίου.
Early Registration έως 30 Σεπτεμβρίου με 10% έκπτωση.
Φοιτητές, έκπτωση 20%

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον 2ο κύκλο του Open Art, παρακαλώ επισκεφθείτε το https://openart.avarts.ionio.gr/ ή απευθυνθείτε στους διδάσκοντες των μαθημάτων για πληρφορίες που σχετίζεται με το περιεχόμενο και στο openart@ionio.gr για γεινκές πληροφορίες του προγράμματος.

Φόρμα Συμμετοχής 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα