Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα BioS - Ψηφιακές Δεξιότητες στην Υπολογιστική Βιολογία για Επαγγελματίες Υγείας

Διαδικτυακό – Δωρεάν – Χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Το BioS στοχεύει στην προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων των επαγγελματιών υγείας και των ιατρών μέσω σχεδιασμού, ανάπτυξης και παράδοσης νέων αρθρωτών επαγγελματικών προγραμμάτων σπουδών στην Υπολογιστική Βιολογία, καθώς και των εγκάρσιων δεξιοτήτων που ανταποκρίνονται άμεσα στις ανάγκες δεξιοτήτων που προσδιορίζονται από τα υπάρχοντα ερευνητικά στοιχεία.

Ο απώτερος σκοπός του είναι να παρέχει στους επαγγελματίες υγείας γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες, οι οποίες θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις ταυτόχρονες προκλήσεις στα συστήματα, τις υπηρεσίες και τις πολιτικές της ΕΕ στον τομέα της υγείας, προς όφελος της υγείας των πολιτών της ΕΕ.

Το έργο αυτό διεξάγεται υπό το πλαίσιο των EQAVET (Ευρωπαϊκές Στρατηγικές Ποιότητας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση) και EQF/ECVET (Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων / Ευρωπαϊκού Πιστωτικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) προκειμένου να εξασφαλιστεί τόσο η ποιότητα όσο και η καλύτερη δυνατότητα μεταφοράς των αποτελεσμάτων του έργου. Στο πλαίσιο του EQF, τα μαθησιακά αποτελέσματα έχουν στόχο την γνώση, τις δεξιότητες και τις ικανότητες που θα κερδίσουν οι ιατροί και οι επαγγελματίες υγείας.

Το έργο BioS στοχεύει στην παραγωγή τεσσάρων βασικών ενοτήτων, συγκεκριμένα:

  • Ενότητα 1: Εισαγωγή στη Βιοπληροφορική.
  • Ενότητα 2: Υπολογιστική στατιστική για κλινικούς γιατρούς.
  • Ενότητα 3: Εμπορικές εξατομικευμένες υπηρεσίες γονιδιωματικής στην περίθαλψη των ασθενών.
  • Ενότητα 4: Βελτίωση της ποιότητας στην υγειονομική περίθαλψη.

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο αλλά προσφέρεται με ασύγχρονη διδασκαλία, συνεπώς μπορείτε να εγγραφείτε ακόμη και τώρα και να το παρακολουθήσετε.

Για συμμετοχή στην εκπαίδευση εγγραφή εδώ: https://mooc.bios-project.eu/
Πληροφορίες: www.bios-project.eu
Επικοινωνία: gialelis@ece.upatras.gr και iliaskon@upatras.gr

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο