Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν εξ αποστάσεως Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Περιβαλλοντικής Διαχείρισης" από το EUROTraining

Εξειδικευτείτε στην Πράσινη Επιχειρηματικότητα, σε προστασία Φυσικών Πόρων και σε Βιοκαλλιέργειες

Εκπαιδευτείτε και αποκτήστε εξειδικευμένες δεξιότητες σεβόμενοι πάντα το περιβάλλον και τις νέες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Το επιχειρηματικό περιβάλλον είναι μέρος του φυσικού περιβάλλοντος και αξιοποιεί τους διαθέσιμους πόρους , όπως τη γη, τον αέρα και την θάλασσα για να παράγει προϊόντα και υπηρεσίες που τροφοδοτούν την «πραγματική οικονομία». Εφαρμόστε μοντέρνα συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις, αναπτύξτε δικές σας Επιχειρηματικές Ιδέες, αξιοποιήστε Φυσικούς Πόρους και υλοποιήστε Βιοκαλλιέργειες σε ορεινές περιοχές.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να εξοικειωθείτε με την αποτελεσματική χρήση περιβαλλοντικών συστημάτων και να γνωρίσετε τα οφέλη της πράσινης επιχειρηματικότητας και των eco- friendly επιχειρήσεων. Επιπλέον, να ενημερωθείτε για τη σημασία αξιοποίησης των φυσικών πόρων μέσων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και να κατανοήσετε τα οφέλη της βιολογικής γεωργίας και των βιολογικών προϊόντων.

Απευθύνεται σε Νέους, NEETs (Not in Education, Employment, or Training), αγρότες, εν δυνάμει επιχειρηματίες και γενικότερα κάθε ενδιαφερόμενο σε Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ή σε πράσινη επιχειρηματικότητα με στόχο την προστασία των φυσικών πόρων και τη μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα, στην περιοχή παρέμβασης. Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να ανήκουν στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Εκπαιδευτικά προγράμματα
Τα τέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι τα ακόλουθα:

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 1: Eco – friendly Business (30 Ώρες)
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2: Environmental Management Systems (30 Ώρες)
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 3: Natural Resources protection through business activities (30 Ώρες)
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 4: Bio – agriculture mainly in mountainous area (30 Ώρες)


Διάρκεια: 120 ώρες

Τμήματα: Πρωινά – Απογευματινά

Τρόπος παρακολούθησης: Δια ζώσης και Εξ αποστάσεως www.emathisi.gr

Βεβαίωση Παρακολούθησης: μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

EnvironmentYou: Ευρωπαϊκό Διασυνοριακό Πρόγραμμα στο πλαίσιου του Interreg VA Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020


ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

1. Eco – friendly Business (30 Ώρες)

Σκοπός του συγκεκριμένου αντικειμένου εκπαίδευσης θα είναι να ενημερωθούν οι καταρτιζόμενοι για την πράσινη επιχειρηματικότητα και να αντιληφθούν με ποιον τρόπο οι eco – friendly διεργασίες στο χώρο μιας επιχείρησης μπορούν να συμβάλουν στην μείωση των αποβλήτων, στη βελτίωση της αποδοτικότητας της επιχείρησης και στην μείωση της σπατάλης πολύτιμων πόρων, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών πόρων. Επίσης, ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση τους, θα είναι σε θέση να γνωρίζουν πως μια eco-friendly θα μπορεί να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα, να εξοικονομήσει ενέργεια και να είναι πιο αναγνωρίσιμη και ελκυστική στο αγοραστικό της, αλλά και στο γενικό καταναλωτικό κοινό.

2. Environmental Management Systems (30 Ώρες)

Σκοπός του αντικειμένου κατάρτισης αυτού θα είναι οι καταρτιζόμενοι να κατανοήσουν την αναγκαιότητα και τα πλεονεκτήματα που πηγάζουν από την υιοθέτηση ενός κατάλληλου περιβαλλοντικού συστήματος διαχείρισης και να γνωρίσουν τη μεθοδολογία ανάπτυξης και ενσωμάτωσης του στην επιχείρηση. Θα αποκτήσουν αντίληψη της δομής ενός τέτοιου συστήματος, καθώς και την σημασία της εμπλοκής της διοίκησης σε αυτό, της παρακολούθησης και της αποτίμησης του.

3. Natural Resources protection through business activities (30 Ώρες)

Σκοπός του αντικειμένου κατάρτισης θα είναι οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα βασικά χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος και τους κυριότερους φυσικούς πόρους. Όλα αυτά βέβαια μέσα από την οπτική γωνία της επιχειρηματικότητας και της προοπτικής αξιοποίησης, προστασίας και αναβάθμισης τους. Στο τέλος της εκπαίδευσης τους θα γνωρίζουν την σημασία της σωστής διαχείρισης των φυσικών πόρων και της ορθολογικής διαχείρισης τους από μία επιχείρηση, με έμφαση στις γεωργικές δραστηριότητες.

4. Bio – agriculture mainly in mountainous area ( 30 Ώρες)

Σκοπός του εκπαιδευτικού αντικειμένου αυτού θα αποτελεί οι καταρτιζόμενοι να έρθουν σε επαφή με την έννοια της βιολογικής γεωργίας και να κατανοήσουν τα οφέλη της σε παγκόσμια κλίμακα. Επίσης, να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της κατανάλωσης βιολογικών προϊόντων και να αντιληφθούν τις προοπτικές εξέλιξης της βιολογικής γεωργίας στις ορεινές περιοχές. Οι τελευταίες έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ότι αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά και ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν μέρος του συνολικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος των επιχειρήσεων στις περιοχές αυτές.

Ομάδα εκπαίδευσης

Οι εκπαιδευτές που θα συμμετέχουν στην υλοποίηση του σεμιναρίου διαθέτουν: άρτια επιστημονική κατάρτιση, μακροχρόνια επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία, ειδικές δεξιότητες εφαρμογής σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων και ειδικές δεξιότητες των τεχνολογικών μέσων.

Χώροι διεξαγωγής

Εξ Αποστάσεως: στη διαδραστική πλατφόρμα τηλεκατάρτισης www.emathisi.gr με χρήση Σύγχρονων εργαλείων (Teleconference) και Ασύγχρονου εκπαιδευτικού υλικού (flipping books, interactive content, videos, role playing games, quizzes).

Δια Ζώσης: Στους πλήρως εξοπλισμένους και οργανωμένους χώρους εκπαίδευσης της EUROTraining Θεσσαλονίκης: Χρ. Πίψου 9, 2ος όροφος, Θεσσαλονίκη.
Στο Επιμελητήριο Δράμας: Λ. Λαμπριανίδη 40, Δράμα.
Πληροφορίες 2310 508410

Ιστοσελίδα Εκπαιδευτικού Προγράμματος εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο