Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο/εργαστήριο από το πολιτιστικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα OpenUp και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Εκπαιδευτικά Νέα

Το Open Up είναι ένα τετραετές πολιτιστικό πρόγραμμα (2020-2023), συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Creative Europe που στοχεύει να αναδείξει και να προωθήσει καλλιτέχνες, σχεδιαστές, τεχνίτες και δημιουργικούς ανθρώπους που βρίσκονται στις επτά πόλεις των συνεργαζόμενων φορέων . Επιπλέον, στοχεύει στην καθιέρωση βιώσιμων πρακτικών τέχνης μεταξύ τους, παρέχοντας στους συμμετέχοντες εκπαίδευση και γνώση μέσω των διαφόρων δράσεων του έργου, που περιλαμβάνουν εργαστήρια, φεστιβάλ και εκθέσεις. Το Open Up σκοπεύει να δώσει τη δυνατότητα στους δημιουργικούς ανθρώπους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να παρουσιάσουν και να αναπτύξουν τα έργα τους μέσα από τα εργαστήρια και να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο επιχειρησιακού πλαισίου, το οποίο θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν το έργο τους ακόμη και μετά το τέλος του προγράμματος.

Το Open Up αποτελείται από μια ισχυρή ομάδα συμπληρωματικών και διεπιστημονικών συνεργατών, οι οποίοι μέσω αυτού του κοινού έργου θα δημιουργήσουν νέες εμπειρίες, θα προσφέρουν νέες ευκαιρίες και θα βελτιώσουν τη δικτύωση των δημιουργικών ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη. 

Open Call (Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2021)

Το "Domestic Assemblage" είναι ένα διαδικτυακό σεμινάριο/εγαστήριο για το σχεδιασμό και την κατασκευή αντικειμένων και επίπλων καθημερινής χρήσης, που διοργανώνεται από το πολιτιστικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Open Up και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στόχος είναι να δημιουργηθούν οικιακές μορφές και κατασκευές, χαμηλού κόστους, από την αναδιάρθρωση διαφορετικών στοιχείων που μπορούν να εντοπιστούν στα σπίτια των συμμετεχόντων και τις γειτονικές περιοχές. Ακολουθώντας μια μεθοδολογία συλλογής και συναρμολόγησης θραυσμάτων από τον υλικό κόσμο γύρω τους, οι συμμετέχοντες καλούνται να τα μεταμορφώσουν και να τα επαναχρησιμοποιήσουν για νέες οικιακές επιτελέσεις. 

Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα αποτελείτε από 6 διαδικτυακές συναντήσεις (1 φορά την εβδομάδα). Θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις/συζητήσεις σχετικά με τη δημιουργία πρωτότυπων αντικειμένων και επίπλων και την έννοια της "συναρμολόγησης" σε ένα ευρύτερο πεδίο. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν τελικά να κατασκευάσουν το δικό τους οικιακό αντικείμενο/έπιπλο.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Open Up.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Εγγραφές γίνονται δεκτές έως 21/12/2020. 

Όριο ηλικίας: 45 ετών

Πληροφορίες: openup.uth@gmail.com 

Δελτίο Τύπου

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα