Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν διαδικτυακές εκδηλώσεις με θέμα τις νέες γεωπολιτικές προκλήσεις και την οικονομία στην Ελλάδα από το Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο (Hellenic Observatory), τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του London School of Economics and Political Science (LSE), επικεντρώνεται στη διεπιστημονική μελέτη και ανάλυση των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων στην Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και στη μελέτη των σχέσεων των δύο χωρών με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις υπόλοιπες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το Παρατηρητήριο διαθέτει ένα πλήρες πρόγραμμα ερευνητικών σεμιναρίων, δημόσιων διαλέξεων, εργαστηρίων και συνεδρίων και φιλοξενεί τακτικά ομιλητές υψηλού κύρους.

Για τον μήνα Νοέμβριο διοργανώνει τρεις (3) νέες δημόσιες διαλέξεις σε καίρια θέματα της επικαιρότητας που αφορούν την Ελλάδα:

1. Greece and its New Geopolitical Challenges: which way forward 
Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020, 17.00-18.30 (in London)
Ομιλητής: Νίκος Δένδιας , Υπουργός Εξωτερικών, Ελληνική Δημοκρατία
Εγγραφείτε εδώ
Μάθετε περισσότερα εδώ

2. Is Greece Falling Behind in the E-Economy? What is to be Done?
Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, 17: 00-18: 30 (in London)
Ομιλητής:  Χαράλαμπος Τσέκερης , Ερευνητής, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Έρευνας, Ελλάδα. Έκτακτος Καθηγητής, Σχολή Δημόσιας Ηγεσίας, Πανεπιστήμιο Stellenbosch
Εγγραφείτε εδώ
Μάθετε περισσότερα εδώ

3. A New Economic Plan for Greece: what future?
Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, 16:00 - 17:30 (in London)
Ομιλητής: Sir Christopher Pissarides , Regius Professor of Economics, LSE
Εγγραφείτε εδώ
Μάθετε περισσότερα εδώ

Λίγα λόγια για το Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο ιδρύθηκε στο LSE το 1996, με τη σύσταση της έδρας Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’- μια σημαντική πρωτοβουλία στον χώρο των κοινωνικών επιστημών, καθώς επρόκειτο για την πρώτη έδρα στο είδος της εκτός των ορίων της Ελλάδας. Η έδρα χρηματοδοτήθηκε με τη γενναιόδωρη συνεισφορά μεγάλων ελληνικών τραπεζών, ιδιωτικών εταιριών και δημοσίων ιδρυμάτων.

Οι περιοχές ειδίκευσης του Παρατηρητηρίου είναι οι εξής:

  • Έρευνα και ανάλυση της δημόσιας πολιτικής (τόσο ως εφαρμοσμένης πολιτικής, όσο και ως διαδικασίας χάραξης και διαμόρφωσης) και της πολιτικής οικονομίας στη σύγχρονη Ελλάδα, στο πλαίσιο της ΕΕ και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
  • Έρευνα και ανάλυση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, σε σχέση με τους εταίρους και συμμάχους της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά και αναφορικά με τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και την Τουρκία.

Ιστοσελίδα Ελληνικού Παρατηρητηρίου LSE εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο