Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διεθνής αναγνώριση της ερευνητικής συμβολής του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε στις 31.05.2020 στο έγκριτο περιοδικό Sensors η ανάπτυξη, από ερευνητική ομάδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καινοτόμου διαγνωστικού συστήματος για την ταχύτατη (3 λεπτά), ευαίσθητη και μαζική ανίχνευση της επιφανειακής πρωτεΐνης S1 του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Η συγκεκριμένη μέθοδος δυνητικά επιτρέπει τον προσδιορισμό του ιού ακόμα και αμέσως μετά τη μόλυνση ενός ατόμου, επιτρέποντας έτσι την ταυτοποίηση ακόμα και ασυμπτωματικών φορέων στα πρώτα στάδια της μετάδοσης του ιού. Έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την οργάνωση κλινικών δοκιμών μεγάλης κλίμακας τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς σε συνεργασία με εθνικούς και διεθνείς φορείς, ενόψει και του πιθανού δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Η διαγνωστική μέθοδος αναπτύχθηκε από ερευνητές του Τμήματος Βιοτεχνολογίας. Λόγω της ιδιάζουσας σημασίας της, η εν λόγω έρευνα υποστηρίχθηκε κεντρικά από τις Πρυτανικές Αρχές του ΓΠΑ, ακόμα και στο επίπεδο της διαχειριστικής διευκόλυνσης της έγκαιρης προμήθειας των απαραίτητων αναλώσιμων. Επιβεβαιώνεται με τον τρόπο αυτό ότι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών πρωτοπορεί σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα τα οποία θεραπεύουν οι Σχολές και τα Τμήματα του, μεταλαμπαδεύοντας διαρκώς την ερευνητική πρόοδο σε ευρύτερους τομείς της επιστήμης.

Η δημοσίευση με τη νέα μέθοδο ανίχνευσης του κορωνοϊού είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο: εδώ.

--------------------

Δείτε όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου εδώ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο