Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διαγωνισμός Καινοτομίας από την ΕΥΔΑΠ

Η ΕΥΔΑΠ, σε συνεργασία με το Δίκτυο Καινοτομίας της ΕΕΣΥΠ και το MITEF Greece, σχεδιάζει ένα «incentive prize competition» με σκοπό να προσελκύσει ομάδες οι οποίες θα προσπαθήσουν να δώσουν καινοτόμες λύσεις στις ακόλουθες δύο προκλήσεις:

 • Μπορεί να δημιουργηθεί ένας αλγόριθμος ο οποίος, με τη βοήθεια ιστορικών δεδομένων μετρήσεων, να προβλέπει ποιοι μετρητές κατανάλωσης ύδατος είναι ελαττωματικοί;
 • Μπορεί να δημιουργηθεί ένας αλγόριθμος ο οποίος, με τη βοήθεια ιστορικών δεδομένων μετρήσεων, να προβλέπει τη μελλοντική κατανάλωση μιας παροχής σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, π.χ. 12 μήνες;

Οι προβλέψεις θα βασίζονται σε ένα πλήθος παραμέτρων σχετικές με το ιστορικό των μετρήσεων, το είδος του μετρητή, την ημερομηνία και τη γεωγραφική θέση της εγκατάστασης, αλλά και δεδομένα τρίτων πηγών. Ένα έξυπνο μοντέλο λειτουργίας των μετρητών μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στον έγκαιρο και αποτελεσματικό εντοπισμό βλαβών και, κατά συνέπεια, στη μείωση της σπατάλης νερού. Επιπλέον, η πρόβλεψη της κατανάλωσης μιας παροχής μπορεί να βελτιώσει την αποδοτικότητα της επιχείρησης.

Αξιολόγηση 

Ο διαγωνισμός αυτός θα αξιολογηθεί με βάση την ακρίβεια (accuracy) της πρόβλεψης του μοντέλου που θα υποβληθεί. Για κάθε μοντέλο, θα προκύπτει ένα ποσοστό το οποίο θα υποδεικνύει είτε το πλήθος των ορθών προβλέψεων ελαττωματικών μετρητών είτε την κατανάλωση βάσει ιστορικών δεδομένων.

 • Ελαττωματικοί μετρητές

Η κάθε ομάδα θα προτείνει μια ταξινομημένη λίστα πιθανών ελαττωματικών μετρητών σε κατάλληλο ποσοστό του δείγματος. Η ΕΥΔΑΠ αναλαμβάνει να επαληθεύσει στο πεδίο κατά πόσο αυτοί οι μετρητές είναι ελαττωματικοί ή όχι, και η ομάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας θα αναδειχθεί νικήτρια, με κατώτερο όριο το ποσοστό επιτυχίας να είναι μεγαλύτερο του 60%.

 • Πρόβλεψη κατανάλωσης

Η κάθε ομάδα θα προβλέψει την ανά τρίμηνο κατανάλωση του επόμενου από το δείγμα έτους με βάση τα στοιχεία καταμετρήσεων 10ετίας που θα δοθούν μέχρι το 2018. Η διαγωνιζόμενη ομάδα που θα έχει τη μικρότερη δυνατή απόκλιση από τα δεδομένα των πραγματικών καταμετρήσεων, με ανώτερο όριο απόκλισης 10%, θα είναι η επικρατέστερη.

Σημαντικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων συμμετοχής

Οι κομβικές ημερομηνίες για την υλοποίηση του διαγωνισμού είναι οι εξής:

 • Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων 29/12/2020
 • Ολοκλήρωση επιλογής ομάδων που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό μέχρι 11/1/2021
 • Υπογραφή συμβάσεων και παράδοση δεδομένων μέχρι 19/1/2021
 • Ανάπτυξη λύσεων, workshops, mentoring μέχρι 30/3/2021
 • Καταληκτική ημερομηνία υποβολής λύσεων 30/3/2021
 • Δοκιμές των κατατεθειμένων λύσεων την περίοδο 30/3/2021 ως 16/4/2021
 • Ανακοίνωση νικητών και απονομή 23/4/2021

Βραβεία

Τα βραβεία θα περιλαμβάνουν χρηματικά έπαθλα όπως παρακάτω:

 • 1η θέση: 15.000 ευρώ

 • 2η θέση: 5.000 ευρώ

Επιπλέον, ενδέχεται να περιλαμβάνουν συμβόλαια χρήσης της βέλτιστης λύσης από την ΕΥΔΑΠ και την ανάπτυξη επιπλέον λειτουργιών βασισμένων στην παρεχόμενη λύση.

Δήλωσε συμμετοχή εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό θα βρείτε εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο