Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αμειβόμενη Πρακτική Άσκηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) προστατεύει και προάγει την υγεία των ανθρώπων και των ζώων, αξιολογώντας και ελέγχοντας φάρμακα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Κύρια αποστολή του οργανισμού είναι η έγκριση και ο έλεγχος φαρμάκων στην ΕΕ. 

Ο ΕΜΑ κάθε χρόνο προσφέρει πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε πτυχιούχους πανεπιστημίου. Με το πρόγραμμα αυτό οι ασκούμενοι σχηματίζουν μια εικόνα της λειτουργίας και του ρόλου του EMA στο πλαίσιο της ΕΕ, καθώς και του ευρωπαϊκού δικτύου ρυθμιστικών αρχών φαρμάκων, αποκτώντας έτσι πολύτιμη επαγγελματική άσκηση.

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση: 

  • Υπήκοοι κρατών μελών της ΕΕ ή του ΕΟΧ οι οποίοι απέκτησαν πρόσφατα πτυχίο πανεπιστημίου (έως ένα έτος από την αποφοίτησή τους) ή φοιτητές πανεπιστημίου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ ή σε παρόμοιο πρόγραμμα.
  • Κάτοχος πανεπιστημιακού πτυχίου σε επιστήμες υγείας ή βιοϊατρικής (π.χ. Φαρμακευτική, Ιατρική) ή άλλα πτυχία επιστημών, δημόσιας υγείας ή κοινωνικών επιστημών σχετικών με το αντικείμενο της πρακτικής άσκησης 
  • Να έχουν καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και μιας ή και περισσότερων άλλων γλωσσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διάρκεια: 7 μήνες (4 Ιανουαρίου 2022 – 31 Ιουλίου 2023) 

Μηνιαίο Επίδομα: 1676,22 ευρώ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 7 Νοεμβρίου 2022 (23:59 CET)

Τόπος διεξαγωγής της πρακτικής άσκησης: Άμστερνταμ (Ολλανδία)

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσφερόμενες θέσεις, τα κριτήρια και τη διαδικασία συμμετοχής θα βρείτε εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο