Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες σε μεταδιδακτορικούς ερευνητές από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard

Tο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (CHS) προσφέρει υποτροφίες σε μεταδιδακτορικούς ερευνητές με έδρα την Ελλάδα και την Κύπρο. Το ΚΕΣ απονέμει υποτροφίες σε ερευνητές/τριες των οποίων τα ερευνητικά πρότζεκτ  αφορούν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την επιρροή του. Οι ερευνητικές προτάσεις μπορούν να υπάγονται σε διάφορα ακαδημαϊκά πεδία, όπως περιφερειακές και εθνολογικές σπουδές, ανθρωπολογία, αρχαιολογία, ιστορία της τέχνης, εκπαίδευση, ιστορία, λογοτεχνική κριτική, φυσικές και θετικές επιστήμες, φιλολογία, φιλοσοφία, πολιτικές επιστήμες, θεολογία, κοινωνιολογία κ.λπ., καθώς και στους συναφείς κλάδους τους. 

Οι υποτροφίες προσφέρονται από το CHS στην Ουάσιγκτον, DC και υποστηρίζονται διοικητικά και υλικοτεχνικά από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard (CHS) στην Ελλάδα.

Οι υπότροφοι θα λάβουν επιχορήγηση για ένα έτος, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο 2022, και θα έχουν πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς πόρους του συστήματος βιβλιοθηκών του Χάρβαρντ για όλη τη διάρκεια της υποτροφίας τους.

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2022-23, εάν κάποιοι υποψήφιοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ουάσιγκτον, λόγω της πανδημίας, θα έχουν την επιλογή να εργαστούν εξ αποστάσεως.

Η υποτροφία μπορεί να περιλαμβάνει:

  • οικονομική υποστήριξη ($ 5.000/μήνα ή $ 20.000/εξάμηνο) ·
  • στέγαση στο CHS στην Ουάσινγκτον, DC.
  • επιδοτούμενη ασφάλιση υγείας
  • έξοδα ταξιδιού

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν Ελληνική ή Κυπριακή υπηκοότητα και να έχουν έχουν λάβει το διδακτορικό τους πριν από την 1η Ιουλίου 2021.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 22 Οκτωβρίου 2021

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο:εδώ

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο