Σύγχρονη Τεχνολογία Τροφίμων-Οινολογία
ΕΚΠΑ: Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων
MBA Agribusiness
Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Υποτροφίες DAAD για σπουδές και έρευνα στη Γερμανία για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 Εκπαιδευτικά Νέα

Η DAAD ανακοίνωσε την Προκήρυξη Υποτροφιών DAAD για εκμάθηση γλώσσας, μεταπτυχιακές, διδακτορικές σπουδές καθώς και για έρευνα στη Γερμανία για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Για τις υποτροφίες καλών τεχνών, μουσικής και αρχιτεκτοκτονικής ισχύουν διαφορετικές ημερομηνίες. Για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές όλων των υπόλοιπων οι αιτήσεις υποβάλλονται έως 20.11.2019.

Αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες υποβολής αιτήσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της DAAD www.funding-guide.de μέσω της οποίας γίνονται και οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις περισσότερες υποτροφίες. Οι επίσημες προκηρύξεις με τις συγκεκριμένες ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων θα ανακοινωθούν κατά τους θερινούς μήνες, οι προυποθέσεις παραμένουν όμως οι ίδιες και όσοι ενδιαφέρονται για μια από τις υποτροφίες έχουν τη δυνατότηα να ενημερωθούν από τώρα στον άνω σύνδεσμο ή στην ιστοσελίδα μας στα Ελληνικά (www.daad.gr) για τις προϋποθέσεις ούτως ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο για την προετοιμασία της αίτησης.

- - - 

Υποτροφίες εκμάθησης γλώσσας Summer Courses για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/ University Summer Courses offered in Germany for Foreign Students and Graduates: Προθεσμία αιτήσεων: 1.12.2019. Δείτε την περσινή προκήρυξη εδώ. Τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις παραμένουν τα ίδια.

- - - 

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές Μεταπτυχιακές σπουδές Μουσικής/ Study Scholarships for Foreign Graduates in the Field of Music: Προθεσμία αιτήσεων: 15.10.2019. Δείτε την περσινή προκήρυξη εδώ. Τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις παραμένουν τα ίδια.

- - - 

Μεταπτυχιακές σπουδές Αρχιτεκτονικής/ Study Scholarships for Foreign Graduates in the Field of Architecture: Προθεσμία αιτήσεων: 30.09.2019. Δείτε την περσινή προκήρυξη εδώ. Τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις παραμένουν τα ίδια.

- - - 

Μεταπτυχιακές σπουδές Παραστατικών Τεχνών/ Study Scholarships for Foreign Graduates in the Field of the Performing Arts: Προθεσμία αιτήσεων: 31.10. 2019. Δείτε την περσινή προκήρυξη εδώ. Τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις παραμένουν τα ίδια.

- - - 

Μεταπτυχιακές σπουδές Καλών Τεχνών, Design,Οπτικής Επικοινωνίας και Κινηματογράφου/ Study Scholarships for Foreign Graduates in the Fields of Fine Art, Design, Visual Communication and Film: Προθεσμία αιτήσεων: 30.11.2019. Δείτε την περσινή προκήρυξ εδώ.Τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις παραμένουν τα ίδια.

- - - 

Μεταπτυχιακές σπουδές όλων των κλάδων/ Study Scholarships for Graduates of All Scientific Disciplines: Προθεσμία αιτήσεων: 20.11.2019. Δείτε την περσινή προκήρυξη εδώ. Τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις παραμένουν τα ίδια. 

- - - 

Υποτροφίες για διδακτορικές σπουδές/ έρευνα Υποτροφία έρευνας ενός ακαδημαϊκού έτους για ενδιαφερόμενους όλων των κλάδων / Research Grants – One-Year Grants: Προθεσμία αιτήσεων: 20.11.2019. Δείτε την περσινή προκήρυξη εδώ. Τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις παραμένουν τα ίδια.

- - - 

Υποτροφία έρευνας μικρής διάρκειας έως 6 μήνες/ Research Grants – Short-Term Grants 1 Απριλίου (χρονική περίοδος εκτέλεσης της υποτροφίας: από 1 Αυγούστου του ίδιου έτους έως 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους) 31 Αυγούστου (χρονική περίοδος εκτέλεσης της υποτροφίας: από 1 Φεβρουαρίου έως 15 Ιουλίου του επόμενου έτους Δείτε την περσινή προκήρυξη εδώ. Τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις παραμένουν τα ίδια.

- - - 

Υποτροφία έρευνας Cotutelle/ Research Grants – Cotutelle Doctoral Programmes: Προθεσμία αιτήσεων: 20.11.2019. Δείτε την περσινή προκήρυξη εδώ. Τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις παραμένουν τα ίδια.

- - - 

Υποτροφία έρευνας Maria-Trumpf-Lyrintzaki (Ειδικό πρόγραμμα για Αρχαιολόγους) έως 10 μήνες: Προθεσμία αιτήσεων: 20.11.2019  Δείτε την περσινή προκήρυξη εδώ. Τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις παραμένουν τα ίδια.

- - - 

Υποτροφία Έρευνας για Καθηγητές και Ερευνητές όλων των επιστημονικών κλάδων/ Research Stays for University Academics and Scientists 1 Απριλίου (χρονική περίοδος εκτέλεσης της υποτροφίας: από 1 Αυγούστου του ίδιου έτους έως 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους) 31 Αυγούστου (χρονική περίοδος εκτέλεσης της υποτροφίας: από 1 Φεβρουαρίου έως 15 Ιουλίου του επόμενου έτους). Δείτε την περσινή προκήρυξη εδώ. Τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις παραμένουν τα ίδια.

- - - 

Επαναπροσκλήσεις πρώην υποτρόφων της DAAD σε Ανώτατη Σχολή ή Εξωπανεπιστημιακό Ερευνητικό Ίδρυμα της Γερμανίας/ Re-invitation Programme for Former Scholarship Holders 1 Απριλίου (χρονική περίοδος εκτέλεσης της υποτροφίας: από 1 Αυγούστου του ίδιου έτους έως 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους) 31 Αυγούστου (χρονική περίοδος εκτέλεσης της υποτροφίας: από 1 Φεβρουαρίου έως 15 Ιουλίου του επόμενου έτους)  Δείτε την περσινή προκήρυξη εδώ. Τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις παραμένουν τα ίδια.

- - - 

Εκπαιδευτικά ταξίδια στη Γερμανία με ομάδα φοιτητών/ Study Visits by Groups of Foreign Students 01 Φεβρουαρίου - 01 Μαΐου - 01 Νοεμβρίου. Δείτε την περσινή προκήρυξη εδώ. Τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις παραμένουν τα ίδια.

- - - 

Ειδικά προγράμματα ΙΚΥDA - Το καθιερωμένο κοινό πρόγραμμα υποτροφιών IKY - DAAD χρηματοδοτεί ελληνογερμανικά ερευνητικά έργα. Έλληνες επιστήμονες/επικεφαλείς ερευνητικών έργων υποβάλλουν αίτηση προς το ΙΚΥ και οι Γερμανοί προς την DAAD στη Βόννη. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: (θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ. Περσινή προκήρυξη εδώDLR-DAAD; Υποτροφία Έρευνας στον τομέα του Διαστήματος,, της Αεροναυπηγικής, της Ενέργειας και των Μεταφορών .

- - - 

Θέσεις πρακτικής άσκησης για φοιτητές των φυσικών επιστημών και των κλάδων μηχανικών και μηχανολογίας, καθώς και γεωπονίας και δασοπονίας (ΙΑΕSΤΕ Eλλάς)/ Practical Traineeships for Foreign Students of Natural and Technical Sciences, Agriculture and Forestry (IAESTE) www.iaste.org

 

Οι αναφερόμενες ημερομηνίες ενδέχεται να αλλάξουν και θα ανακοινωθούν επίσημα στη σελίδα της DAAD εδώ.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα