Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφία για παρακολούθηση workshop στο Princeton για Έλληνες διδακτορικούς φοιτητές

To Seeger Center for Hellenic Studies και το Global History Lab του Πανεπιστημίου Princeton προσκαλούν διδακτορικούς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για δύο workshops παγκόσμιας ιστορίας κατά το 2020. Ένας μικρός αριθμός υποψηφίων θα επιλεγεί για να συμμετάσχει μέσω διαγωνισμού. Οι συμμετέχοντες από τα ελληνικά ιδρύματα θα συνοδεύονται από ίσο αριθμό διδακτορικών φοιτητών του Princeton που θα επιλεγούν με παρόμοια διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Workshops
Θα διεξαχθούν δύο εργαστήρια κατά τη διάρκεια του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους: ένα στην πανεπιστημιούπολη στο Princeton και το άλλο στο κέντρο του Princeton Athens στην Ελλάδα. Το πρώτο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου του 2020 στο Princeton, ακολουθούμενο από ένα δεύτερο εργαστήριο στις αρχές Ιουνίου του 2020 στην Αθήνα. Η πρωτοβουλία αυτή θα δώσει την ευκαιρία σε διδακτορικούς φοιτητές που ασχολούνται με τις προοπτικές της παγκόσμιας ιστορίας να αλληλεπιδρούν με μελετητές μιας άλλης παγκόσμιας περιφέρειας και να εργαστούν με τους συνομηλίκους τους τόσο από τις σχολές του Princeton όσο και άλλων ιδρυμάτων. Όλες οι εργασίες και οι συζητήσεις θα γίνονται στα αγγλικά.

Το θέμα
Η παγκόσμια ιστορία, όπως την ξέρουμε σήμερα, είχε ως στόχο να ανατρέψει την ηγεμονία των εθνικών και αυτοκρατορικών αφηγήσεων του κράτους. Τώρα, ακριβώς όπως δεν μπορούμε πλέον να αντιμετωπίσουμε αφελώς την παγκοσμιοποίηση ως μια αμείλικτη διαδικασία, συναντήσαμε έναν άλλο τρόπο να δούμε θετικά αυτόν τον δημιουργικό και αναπτυσσόμενο τομέα.

Τα εργαστήρια αυτά θα δώσουν έμφαση στην πληθώρα των τρόπων με τους οποίους οι ιστορικοί, με βάση τα αρχεία, μπορούν να περιγράψουν τα παγκόσμια πλαίσια.
 

Οργανωτική Επιτροπή

  • Jeremy Adelman, History and Global History Lab, Princeton University
  • Molly Greene, History and Hellenic Studies, Princeton University


Ημερομηνίες
Το πρώτο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην πανεπιστημιούπολη του Princeton, Παρασκευή-Σάββατο, 14-15 Φεβρουαρίου 2020. Οι επιλεγέντες υποψήφιοι υποχρεούνται να διαμείνουν για διάστημα μίας εβδομάδας στο Princeton (άφιξη Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου - αναχώρηση Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020) και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες της πανεπιστημιούπολης, πραγματοποιώντας έρευνα και άτυπες συναντήσεις με τους καθηγητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Princeton. Το δεύτερο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, Τρίτη-Τετάρτη, 9-10 Ιουνίου 2020. Οι υπότροφοι θα  πρέπει  να συμμετάσχουν και στα δύο εργαστήρια.
 

Κριτήρια επιλογής
Οι υποψήφιοι θα πρέπει απαραιτήτως να είναι εγγεγραμμένοι διδακτορικοί φοιτητές σε ελληνικά ιδρύματα. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν δύο διαφορετικά έργα, στα εργαστήρια του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου αντίστοιχα.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019.
Όλοι οι αιτούντες θα ενημερωθούν κατά την εβδομάδα της 16ης Δεκεμβρίου 2019, είτε έχουν γίνει αποδεκτοί είτε όχι.

Οι επιλεγέντες θα λάβουν συγκεκριμένες οδηγίες για το ταξίδι τους και τη διαμονή στο Princeton. Επίσης, θα ενημερωθούν για τη μορφή των εργαστηρίων, τη διάρκεια των παρουσιάσεων και τις προθεσμίες υποβολής των εργασιών τους πριν από τα εργαστήρια. Οι εργασίες θα διανεμηθούν πριν από καθε εργαστήριο σε όλους τους συμμετέχοντες.


Χρηματοδότηση

  • Εργαστήριο του Princeton: διαμονή διάρκειας επτά διανυκτερεύσεων θα παρέχεται στους συμμετέχοντες που ταξιδεύουν από την Ελλάδα στο Princeton.
  • Πτήσεις οικονομικής κατηγορίας (μετ 'επιστροφής) θα καλύπτονται από την Ελλάδα προς το Princeton και πίσω.
  • Το εργαστήριο της Αθήνας: οι συμμετέχοντες που δεν έχουν έδρα στην Αθήνα, μπορούν να αιτηθούν την επιστροφή των εξόδων τους  (μέχρι 150$ / άτομο) για τοπικά ταξίδια και στέγαση στην Αθήνα.


Χρήσιμοι σύνδεσμοι
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τους παρακάτω σύνδεσμους:

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο