Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σύμφωνα με την κατάταξη «U.S. News Best Global Universities Rankings 2022»

Δημοσιεύθηκε η λίστα κατάταξης «U.S. News Best Global Universities Rankings 2022» η οποία περιλαμβάνει τα 1.750 καλύτερα πανεπιστήμια από 90 χώρες, ανάμεσά τους 11 ελληνικά και ένα κυπριακό Πανεπιστήμιο.

Η U.S. News & World Report αξιολογεί και κατατάσσει τα καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα κριτηρίων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επιστημονική έρευνα, την επιρροή και τη φήμη, παρά στη διδασκαλία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών. Σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθείται για τη συγκεκριμένη κατάταξη, τα πανεπιστήμια αξιολογούνται σε 13 κατηγορίες, μεταξύ αυτών η ακαδημαϊκή επίδοση, η παγκόσμια και περιφερειακή απήχηση και φήμη της έρευνας σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, ο αριθμός των δημοσιεύσεων και ο δείκτης απήχησης τους, οι εκδόσεις, τα συνέδρια που έχουν διοργανωθεί, οι συνολικές αναφορές, η επιρροή στην έρευνα (normalized), η ποιότητα της έρευνας, οι διεθνείς συνεργασίες και η ποιότητα των διδακτορικών φοιτητών.

Η κατάταξη των Η.Π.Α. για το News & World 2022 Best Global Universities, η οποία χρησιμοποιεί δεδομένα από το Clarivate Analytics, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πληροφορίες για τον τρόπο σύγκρισης των πανεπιστημίων διεθνώς με βάση την ερευνητική τους απόδοση. Για να γίνει αυτό, ο οργανισμός εξέτασε 1849 ιδρύματα σε 90 χώρες και τα ταξινόμησε με τη χρήση ενός συνδυασμού καταλληλότητας και δεδομένων βάσει ερευνών και παραπομπών. 

Στην πρώτη πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης του 2022, βρίσκεται το Πανεπιστήμιο του Harvard (1ο), το Tεχνολογικό Iνστιτούτο Μασαχουσέτης (2ο), το Πανεπιστήμιο του Stanford (3ο), το Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνιας (4ο) και το Πανεπιστήμιο του Oxford (5ο).

Δείτε πιο κάτω την κατάταξη των Ελληνικών Πανεπιστημίων και του ενός Κυπριακού Πανεπιστημίου:

 1. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημιο Αθηνών (260η θέση)
 2. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (336η θέση)
 3. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (392η θέση)
 4. Πανεπιστήμιο Κρήτης (541η θέση)
 5. Πανεπιστήμιο Κύπρου (566η θέση)
 6. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (643η θέση)
 7. Πανεπιστήμιο Πατρών (866η θέση)
 8. Πανεπιστήμιο Αιγαίου (954η θέση)
 9. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (977η θέση)
 10. Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών (1085η θέση)
 11. Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1101η θέση)
 12. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (1418η θέση)

Δείτε όλη την κατάταξη εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο