Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Τα καλύτερα MBA’s του κόσμου σύμφωνα με τους Financial Times

Oι «Financial Times» δημοσίευσαν τη λίστα με τα 100 καλύτερα ΜBA στον κόσμο για το 2023. Το MBA (Master in Business Administration) αποτελεί πλέον ένα ισχυρό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών για σταδιοδρομία σε μεγαλες εταιρείες και, βεβαίως, οι σχολές που το προσφέρουν θεωρούνται από τις πιο περιζήτητες και ακριβές διεθνώς! 

Οι σχολές διοίκησης επιχειρήσεων των πανεπιστημίων των ΗΠΑ κυριαρχούν και φέτος στην κορυφή της κατάταξης, για πρώτη φορά όμως με το Columbia Business School. 

Από τις πρώτες δεκαοχτώ (18) από τις εκατό (100) σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων που υπάρχουν στην κατάταξη, οι δεκατρείς (13) βρίσκονται σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων του Χάρβαρντ, του Στάνφορντ και του Μπέρκλεϋ. Δύο κορυφαία πανεπιστήμια βρίσκονται στη Γαλλία: το Insead στη 2η θέση και το HEC Paris στην 17η. Ένα πανεπιστήμιο — το Iese που κατέκτησε την 3η θέση — βρίσκεται στην Ισπανία. Το 6ο σε κατάταξη, το SDA Bocconi, βρίσκεται στην Ιταλία και το 16ο, το London Business School, βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά με τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε, η φετινή κατάταξη των MBA's από τους Financial Times περιλαμβάνει 100 από τα καλύτερα προγράμματα MBA πλήρους φοίτησης στον κόσμο. Συνολικά 142 σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων συμμετείχαν στη διαδικασία κατάταξης για την έκδοση των αποτελεσμάτων του 2023. Όλες οι σχολές που συμμετείχαν πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής στην κατάταξη των Financial Times και είναι διαπιστευμένες από το Equis ή το AACSB.

Δείτε τα καλύτερα δέκα (10) MBA's του κόσμου στην παρακάτω λίστα: 

  1. Columbia Business School
  2. Insead
  3. Iese Business School
  4. Harvard Business School    
  5. Stanford Graduate School of Business
  6. SDA Bocconi School of Management   
  7. University of California at Berkeley: Haas 
  8. Cornell University: Johnson
  9. Northwestern University, Kellogg School of Management
  10. Yale School of Management

 

Δείτε την πλήρη λίστα με την κατάταξη εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο