Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Συνέδριο Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για φοιτητές

Το μοναδικό συνέδριο προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για φοιτητές, όπου νέοι από Ελλάδα και εξωτερικό λαμβάνουν θέσεις Κεντρικών τραπεζιτών και συμβούλων, συζητούν θέματα που αφορούν την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών της και αποφασίζουν ακολουθώντας τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Ομάδα της #Get_Involved, με προσήλωση στον στόχο της για την ενίσχυση της οικονομικής παιδείας και της διεπιστημονικής προσέγγισης των οικονομικών ζητημάτων, ανακοινώνει τις λεπτομέρειες διεξαγωγής για το Ε’ Συνέδριο Προσομοίωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

  • E’ Προσομοίωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που διοργανώνεται από τη Get Involved, θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά – θα εξεταστεί κατόπιν των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων το διάστημα πριν το συνέδριο η δυνατότητα υβριδικής ή καθ’ ολοκληρίαν φυσικής διεξαγωγής του– λαμβάνοντας υπόψιν τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του Covid-19
  • Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα Συνέδριο, το οποίο στηρίζει η Τράπεζα της Ελλάδος και εντάχθηκε για το 2020 στο ημερολόγιο δράσεων της ΕΚΤ στο πλαίσιο του προγράμματος ECB listens για την αναθεώρηση του Strategy Review της μετά από 18 χρόνια. Περισσότερα: εδώ
  • Τα πορίσματα του Συνεδρίου βρίσκονται αναρτημένα στην επίσημη σελίδα της ΤτΕ εδώ
  • Η κάθε φοιτήτρια και ο κάθε φοιτητής έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα μοναδικό project ,το οποίο συνδυάζει την βιωματική εκπαίδευση, την διεπιστημονικότητα και την αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων οι οποίοι και διαμορφώνουν τα τελικά πορίσματα.
  • Για τη διασφάλιση του επιπέδου της Συνεδριακής Εμπειρίας στο υψηλότερο επίπεδο η ομάδα της Get Involved διαμόρφωσε την ψηφιακή πλατφόρμα Polymnia, μέσα από την οποία θα διεξαχθεί το σύνολο της Συνεδριακής Διαδικασίας. Η Polymnia έχει διαμορφωθεί ώστε να μεγιστοποιηθεί το ψηφιακό αποτύπωμα της βιωματικής μάθησης και να διασφαλιστεί η υψηλής συχνότητας αλληλεπίδραση των συνέδρων.
  • Στόχος της χρήσης της Polymnia -έναντι δημόσια διαθέσιμων πλατφορμών- είναι η μεγιστοποίηση της Συνεδριακής Εμπειρίας, δίνοντας στο χρήστη τη δυνατότητα να διαμορφώνει το προσωπικό προφίλ του, να το συνδέει με τα υπόλοιπα social media και να μπορεί να αναρτά υλικό, καθώς και να έχει πρόσβαση στους οδηγούς μελέτης που παρατίθενται από την οργανωτική επιτροπή. Παράλληλα εξασφαλίζεται η δυνατότητα επικοινωνίας με όλους τους χρήστες, ενσωματώνεται η δυνατότητα βιντεοκλήσης και η δυνατότητα κοινής επεξεργασίας εγγράφων σε πραγματικό χρόνο.
  • Στην πρώτη μέρα, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί Training Day για τους συνέδρους. Στη διάρκεια αυτής της ημέρας οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σειρά ομιλιών και συζητήσεων με διακεκριμένες προσωπικότητες από τον Ακαδημαϊκό χώρο, τους Οικονομικούς Θεσμούς, τον Τραπεζικό χώρο, και την Πραγματική Οικονομία, όσο και από το Board of Advisors της Get Involved. Συγκεκριμένα, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις ομιλίες και να θέσουν ερωτήματα στους ομιλητές, οι οποίοι θα θίξουν μεγάλο εύρος ζητημάτων γύρω από την Ευρωπαϊκή Οικονομία του σήμερα και την σημασία των Κεντρικών Αρχών για την κοινή οικονομία. Τα ονόματα των ομιλητών και το ακριβές πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις προσεχείς εβδομάδες.
  • Η διεξαγωγή του Συνεδρίου, στο σύνολό του, θα διεξαχθεί μέσα από την πλατφόρμα της Polymnia. Σημειώνεται πως θα εξεταστεί κατόπιν των ισχυόντων υγειονομικών πρωτοκόλλων το διάστημα πριν το συνέδριο η δυνατότητα υβριδικής ή καθ’ ολοκληρίαν φυσικής διεξαγωγής του
  • Στις υπόλοιπες ημέρες 11,12 και 13 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθούν οι κύριες δραστηριότητες του συνεδρίου.

Στιγμές από την περυσινή Training Day θα δείτε εδώ

Καταληκτική προθεσμία αιτήσεων 21η Οκτωβρίου 2021

Αίτηση

E-MAIL: info@gettinginvolved.gr

Περισσότερες Πληροφορίες

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο