Πρόσκληση: Η επίδραση της έμφυλης βίας σε παιδιά και νέους εν κινήσει από την ΑΡΣΙΣ

Οι υπάρχουσες μελέτες υποδεικνύουν ανησυχητικές εκτιμήσεις αναφορικά με την έμφυλη βία που επηρεάζει παιδιά, νέους πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εμπορία ανθρώπων, η σεξουαλική εκμετάλλευση, η κακοποίηση και η καταναγκαστική εργασία αποτελούν μέρος των εμπειριών των ανθρώπων που μετακινούνται. Την ίδια στιγμή, η σημαντική έλλειψη δεδομένων, γνώσεων και συντονισμού των επαγγελματιών, αφενός, και η χαμηλή ευαισθητοποίηση μεταξύ των ίδιων των παιδιών και νέων μεταναστών, αφετέρου, καθιστούν δύσκολη την αντιμετώπιση του θέματος της έμφυλης βίας.

Με σκοπό να ενισχυθεί η θεσμική αντιμετώπιση στην έμφυλη βία που πλήττει παιδιά και νέους που μετακινούνται σε χώρες της ΕΕ, η ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων σε συνεργασία με άλλους εταίρους υλοποιούν το πρόγραμμα BRIDGE - Οικοδομώντας σχέσεις μέσω της καινοτόμου ανάπτυξης για το θέμα της ευαισθητοποίησης της έμφυλης βίας στην Ευρώπη.

Η πρόσκληση

Η ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στο πλαίσιο του προγράμματος «BRIDGE – Οικοδομώντας σχέσεις μέσω της καινοτόμου ανάπτυξης για το θέμα της ευαισθητοποίησης της έμφυλης βίας στην Ευρώπη» καλεί επαγγελματίες πρόνοιας και μέριμνας από το δημόσιο κι ιδιωτικό χώρο, σε μια διήμερη εκπαίδευση στις 27-28 Νοεμβρίου 2019 με αντικείμενο την ενημέρωση για ειδικότερα ζητήματα έμφυλης βίας παιδιών και νέων εν κινήσει. 

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2019 μια ακόμα εκπαίδευση ομοίου αντικειμένου, η οποία θα απευθύνεται σε εφήβους και νέους.

Η συμμετοχή στην εκπαίδευση είναι δωρεάν.  

Εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να δηλώσετε μέχρι 15 Νοεμβρίου στο e-mail: kyn@arsis.gr ή στο τηλ. 2310 227311.

Κατεβάστε την πρόσκληση και το πρόγραμμα κατάρτισης (pdf):

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σχετική ιστοσελίδα, εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο