Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρακτική Άσκηση στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE)

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη διοργανώνει πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, ανοιχτό σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και πρόσφατους αποφοίτους πολιτικών επιστημών, δικαίου, διεθνών σχέσεων ή άλλων συναφών τομέων, στη Κοινοβουλευτική του Συνέλευση. Οι ασκούμενοι θα έχουν την ευκαιρία, ως Βοηθοί Ερευνητές, να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στα διεθνή, πολιτικοστρατιωτικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα δουλεύοντας στη Βιέννη ή την Κοπεγχάγη.

Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση:

  • Πολίτες των κρατών-μελών του ΟΑΣΕ, έως 28 ετών
  • Κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου στις Πολιτικές Επιστήμες, τις Διεθνείς Σχέσεις, το Δίκαιο ή σε σχετικούς τομείς. Οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση πριν την απόκτηση του μεταπτυχιακού τους αρκεί να έχουν ολοκληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για τη λήψη του
  • Υποχρεωτική είναι η γνώση των Αγγλικών. Η γνώση άλλων επισήμων γλωσσών του ΟΑΣΕ (Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ρώσικα) θα εκτιμηθεί
  • Ενδιαφέρον για τη Διεθνή Ασφάλεια και τη Διπλωματία
  • Επιθυμητή είναι η προϋπηρεσία σε κάποιο Κοινοβούλιο ή Διεθνή Οργανισμό
  • Εξοικείωση με ζητήματα όπως: εκλογές, ανθρώπινα δικαιώματα, έλεγχος εξοπλισμών, μετανάστευση, αντιτρομοκρατία, διακυβέρνηση, κλιματική αλλαγή, μέσα μαζικής ενημέρωσης
  • Γνώση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Όροι

Η πρακτική άσκηση είναι διάρκειας 6 μηνών. Οι ασκούμενοι στην Κοπεγχάγη θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα 656€ ενώ θα τους προσφερθεί και δωρεάν διαμονή. Οι ασκούμενοι στην Βιέννη θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα 1000€.

Πώς να κάνετε αίτηση;

Αιτήσεις γίνονται δεκτές καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ωστόσο οι περισσότεροι ασκούμενοι ξεκινούν την περίοδο Φεβρουαρίου/Μαρτίου. Η προθεσμία για την περίοδο Φεβρουαρίου/Μαρτίου είναι η 1η Οκτωβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν την αίτηση, συνοδευτική επιστολή, βιογραφικό, αναλυτική βαθμολογία από το μεταπτυχιακό, δύο συστατικές επιστολές και φωτογραφία τους στη διεύθυνση researchassistant@oscepa.dk (κα. Dana Bjerregaard) συμπληρώνοντας στο Θέμα του email, το όνομα το επίθετο, την εθνικότητα και την επιθυμητή περίοδο εκκίνησης.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο