Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρακτική Άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) οργανώνει περιόδους πρακτικής άσκησης δύο φορές το χρόνο.

Το ECDC είναι ένας οργανισμός της ΕΕ που αποσκοπεί στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού έναντι λοιμόδων νοσημάτων, μεταδοτικών ασθενειών, όπως η γρίπη, το HIV/AIDS. Το ECDC συνεργάζεται με τους εθνικούς φορείς προστασίας της υγείας με σκοπό την ενίσχυση και ανάπτυξη συστημάτων επιτήρησης και έγκαιρου συναγερμού όσον αφορά τις ασθένειες σε όλη την Ευρώπη.

Οι κύριοι στόχοι της πρακτικής άσκησης είναι να:

  • παρέχει στους νέους αποφοίτους πανεπιστημίου την εμπειρία του να δουλέψουν για το ECDC
  • αποκτήσουν οι εκπαιδευόμενοι εμπειρία και γνώση των εργασιών του Οργανισμού επί καθημερινής βάσεως
  • δοθεί η ευκαιρία σε νέους αποφοίτους πανεπιστημίου να θέσουν σε εφαρμογή τις γνώσεις που απόκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και τομείς σπουδών σχετικούς με τον Οργανισμό

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υποψηφίους ειδικευμένους στους ακόλουθους τομείς: clinical infectious diseases, μικροβιολογία, δημόσια υγεία, επιδημιολογία, στατιστική ή / και μοντελοποίηση των μολυσματικών ασθενειών, κοινωνικές επιστήμες, ιατρική πληροφορική, επιστημονική αναγνώριση κινδύνων, καθώς και άλλα συναφή πεδία.

Οι υποψήφιοι πρέπει να:

  • είναι υπήκοοι των κρατών μελών της ΕΕ, των υποψήφιων χωρών, ή της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας,
  • έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (πανεπιστημιακού επιπέδου) και να έχουν λάβει το πτυχίο τους ή το ισοδύναμό του μέχρι τη  λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων,
  • έχουν πολύ καλή γνώση της γλώσσας εργασίας του ECDC (Αγγλικά). Η γνώση άλλων γλωσσών της ΕΕ αποτελεί επιπρόσθετο προσόν.

Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να έχουν ήδη λάβει μέρος σε οποιοδήποτε είδος άσκησης (επίσημο ή ανεπίσημο, αμειβόμενη ή μη) σε ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο ή οργανισμό, ή να έχουν δουλέψει στο παρελθόν σε οποιοδήποτε θεσμικό όργανο.

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων

Το 2023 το ECDC προσφέρει ευκαιρίες πρακτικής άσκησης στους επαγγελματικούς τομείς που αναφέρονται παρακάτω. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν μόνο μία αίτηση.

Μηνιαίο επίδομα: Το ακριβές ποσό επιδότησης για την περίοδο 2023 δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά θα κοινοποιηθεί στους επιλεγμένους υποψηφίους πριν από τις συνεντεύξεις. Η μηνιαία επιχορήγηση πρακτικής άσκησης 2022 ήταν 1 958,69 ευρώ. Καλύπτονται επίσης τα αεροπορικά έξοδα.

Διάρκεια: 5-9 μήνες

Τοποθεσία: Στοκχόλμη - Σουηδία

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 14 Δεκεμβρίου 2022

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο