Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διαγωνισμός Μηχανικής EBEC Athens 2022

Για 12η συνεχόμενη χρονιά, το BEST Athens (Board of European Students of Technology) υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διοργανώνει το πρώτο επίπεδο του διαγωνισμού EBEC (European BEST Engineering Competition), ο οποίος αποτελεί τον μεγαλύτερο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μηχανικής από φοιτητές για φοιτητές!  Οι τετραμελείς ομάδες των διαγωνιζόμενων φοιτητών, καλούνται να διαγωνιστούν είτε στον τομέα του Team Design, είτε στον τομέα του Case Study, με σκοπό να προκριθούν στον Εθνικό Γύρο του EBEC Greece στην Αθήνα. Εκεί, θα έρθουν αντιμέτωποι με τις νικητήριες ομάδες από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Τελικός προορισμός, είναι το Ζάγκρεμπ στην Κροατία , όπου θα αντιμετωπίσουν ομάδες από πανεπιστήμια όλης της Ευρώπης.

Κατηγορίες Διαγωνισμού:

Team Design

Η κατηγορία Team Design στοχεύει στην επίλυση ενός συγκεκριμένου τεχνικού προβλήματος, εντός περιορισμένου χρονικού διαστήματος, για όλες τις ομάδες. Το αποτέλεσμα είναι μια κατασκευή, η οποία πρέπει να εκτελέσει τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος. Αυτή η κατασκευή μπορεί να είναι ένας μηχανισμός που θα πρέπει να μεταφέρει κάτι, ένα μοντέλο πλοίου ή αεροπλάνου, ένας γερανός κλπ. Η καινοτομία της κατασκευής και η εκλεκτικότητα των υλικών είναι ύψιστης σημασίας σε αυτή την κατηγορία.

Case Study

Η κατηγορία Case Study στοχεύει στην επίλυση ενός θεωρητικού σεναρίου ή ενός προβλήματος διαχείρισης. Στο τέλος ακολουθεί από την κάθε ομάδα λεπτομερής παρουσίαση των λύσεων που προτείνουν. Εδώ δεν δίνεται έμφαση στην πρακτική εφαρμογή του προβλήματος, αλλά στην εύρεση βέλτιστων και καινοτόμων προτάσεων επίλυσης του ζητήματος, επί αμιγώς θεωρητικού επιπέδου.

Ο φετινός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 13-20 Δεκεμβρίου 2021 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ζωγράφου. Μην χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε!

Δηλώσεις συμμετοχής: εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο