Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Μηχανικής - EBEC 2020 από φοιτητές για φοιτητές, σε 34 χώρες! Εκπαιδευτικά Νέα

Φέτος, για άλλη μια χρονιά, διοργανώνεται στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο από το BEST Thessaloniki, στις 12-14 Δεκεμβρίου, ο τοπικός γύρος του μεγαλύτερου φοιτητικού διαγωνισμού μηχανικής στην Ευρώπη, του EBEC 2020!

Τι είναι όμως το EBEC;
Το EBEC (European BEST Engineering Competition) είναι ένας πανευρωπαϊκός διαγωνισμός μηχανικής και διεξάγεται από φοιτητές για φοιτητές σε 34 χώρες. Η δομή του διαγωνισμού χωρίζεται σε τρία επίπεδα (τοπικό, εθνικό/περιφερειακό, πανευρωπαϊκό), στα οποία συμμετέχουν ομάδες αποτελούμενες από τέσσερα άτομα. Οι νικήτριες ομάδες των τοπικών επιπέδων προκρίνονται στον εθνικό και στη συνέχεια στον πανευρωπαϊκό γύρο αντίστοιχα. Στην ομάδα που δίνει την πιο αποτελεσματική και δημιουργική λύση απονέμεται ο τίτλος “BEST Engineers of Europe”.

Κάθε ομάδα μπορεί να διαγωνισθεί σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες :

Team Design
Σε αυτή την κατηγορία οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να επιλύσουν ένα τεχνικό πρόβλημα με τη δημιουργία μιας κατασκευής από απλά υλικά μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Η κατασκευή αυτή πρέπει να εκτελεί απαραίτητες ενέργειες ή/και να έχει συγκεκριμένες ιδιότητες και προδιαγραφές. Κάθε ομάδα παρουσιάζει το αποτέλεσμα της προσπάθειας της στην επιτροπή αξιολόγησης, που αποτελείται από σχετικούς με το θέμα καθηγητές και την ομάδα διαμόρφωσης των θεμάτων, η οποία αναδεικνύει τον νικητή.

Case Study
Οι διαγωνιζόμενοι αυτής της κατηγορίας καλούνται να επιλύσουν ένα θεωρητικό επιχειρησιακό πρόβλημα, μέσω της ανάπτυξης υποθετικών λύσεων, χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που παρέχονται στους συμμετέχοντες κατά την έναρξη του διαγωνισμού. Η ανάδειξη των νικητών γίνεται μέσω της παρουσίασης και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων σε επιτροπή, που αποτελείται από σχετικούς με το θέμα καθηγητές και την ομάδα διαμόρφωσης των θεμάτων.

Στις 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κατηγορία Team Design και στις 14 το Case Study!

Μην χάνεις την ευκαιρία!
Δήλωσε συμμετοχή μαζί με την ομάδα σου ώστε να διεκδικήσετε και εσείς μια θέση στον εθνικό γύρο EBEC Greece, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στα Χανιά και έτσι ίσως φτάσετε στον Μεγάλο τελικό που θα συμβεί στην Βαρσοβία!
Δήλωσε τώρα συμμετοχή εδώ μέχρι τις 29 Νοεμβρίου!

Ακόμη μπορείς να παρακολουθείς το σχετικό event στο Facebook, εδώ.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα