ΠΜΣ Βιοϊατρικής - Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
ΠΜΣ Βιοϊατρικής - Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Όλοι οι άνθρωποι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου συμβάλλουν να γίνει καλύτερο με 17 προτάσεις, μέσω της δράσης ImproveMyCampus Εκπαιδευτικά Νέα

Αν υπάρχουν κάποιοι που πραγματικά γνωρίζουν πώς μπορεί να βελτιωθεί ουσιαστικά η ποιότητα ζωής στην Πανεπιστημιούπολη, αυτοί είναι σίγουρα τα μέλη του Πανεπιστημίου. Πάνω σε αυτό το σκεπτικό, η δράση ImproveMyCampus του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αναζήτησε ιδέες για τη βελτίωση της καθημερινότητας εντός της Πανεπιστημιούπολης από τους ίδιους τους ανθρώπους της.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της δράσης ImproveMyCampus, όλα ανεξαρτήτως τα μέλη του πανεπιστημίου, φοιτητές, διδακτικό, τεχνικό, εργαστηριακό και διοικητικό προσωπικό, κατέθεσαν τις 154 συνολικά τεκμηριωμένες προτάσεις τους. Οι θεματικές ενότητες των ιδεών που ζητήθηκαν προς κατάθεση αφορούσαν πέντε βασικούς τομείς της πανεπιστημιακής ζωής: 

  1. Μετακίνηση (στάθμευση, μετακίνηση, μεταφορά, σήμανση)
  2. Υποδομές (εγκαταστάσεις, δομές, χώροι)
  3. Λειτουργία (οργάνωση & λειτουργία / παροχή υπηρεσιών)
  4. Περιβάλλον (οικολογία, κάπνισμα)
  5. Ασφάλεια (ασφάλεια, ναρκωτικά)

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, πως οι περισσότερες ιδέες προήλθαν από τους φοιτητές, προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες, σε ποσοστό 58%! Τα μέλη ΔΕΠ υπέβαλλαν το 19% των προτάσεων ενώ χαρακτηριστικό είναι πως εκπροσωπήθηκε το σύνολο των Σχολών του πανεπιστημίου (Πολυτεχνική Σχολή 23%, Φιλοσοφική Σχολή 14%, Σχολή Θετικών Επιστημών 14% και Σχολή Επιστημών Υγείας 10%).

Έπειτα από αξιολόγηση,  οι αρμόδιες επιτροπές της δράσης επέλεξαν τις 17 τελικές προτάσεις που επιβραβεύτηκαν και προκρίθηκαν στο στάδιο της υλοποίησης. 

Ενδεικτικά, μερικές από τις τελικές προτάσεις αφορούν: την αναβάθμιση του εξωτερικού χώρου της βιβλιοθήκης και του πάρκου, τη ρύθμιση στάθμευσης αυτοκινήτων στον Πανεπιστημιακό χώρο, την επαναχρησιμοποίηση μονάδων Η/Υ και περιφερειακών συσκευών και απόσυρση /ανακύκλωση κατεστραμμένων, τον φωτισμό εξωτερικών χώρων ΑΠΘ για την προστασία τους και τη δημιουργία
“πολυμορφικού” πανεπιστημιακού πάρκου, ανοικτού σε όλους τους πολίτες. Πλέον μένει να εξεταστεί από το ΑΠΘ, ο τρόπος που αυτές θα υλοποιηθούν.

Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για τα τελικά αποτελέσματα και τα κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της δράσης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, ευχαρίστησε και συγχάρηκε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, των οποίων οι προτάσεις θα υλοποιηθούν, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, 27 Αυγούστου 2019,  στην Αίθουσα Συγκλήτου.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της δράσης ImproveMyCampus, εδώ.

---
Η ομάδα του eduguide.gr
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο