Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κλείνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του

Το 2020 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η επέτειος αυτή αποτελεί ευκαιρία προβολής του ρόλου, της ταυτότητας και των αξιών του Πανεπιστημίου. Ο εορτασμός της επετείου, ο οποίος θα ξεκινήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον προγραμματισμό σειράς εκδηλώσεων με έμφαση στην ανάδειξη της πορείας του Πανεπιστημίου στη διάρκεια των εκατό χρόνων και την τοποθέτησή του στο πλαίσιο των σύγχρονων απαιτήσεων και προκλήσεων.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ιδρύθηκε το 1920 από τον Ελευθέριο Βενιζέλο με την "Ανώτατη Σχολή Εμπορικών Σπουδών". Από τότε έως σήμερα, το ΟΠΑ αποτελεί ένα κέντρο αριστείας με μεγάλη προσφορά στον τόπο στις επιστήμες της Οικονομίας και της Διοίκησης και της Πληροφορίας. Τους βασικούς πυλώνες του ΟΠΑ συνεχίζουν να αποτελούν οι ιδρυματικές αξίες του, που συνοψίζονται στην Καινοτομία, την Αριστεία, την Κοινωνική Προσφορά και την Εξωστρέφεια. 

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ακόμη, πως μέσω του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (Athens Center of Entrepreneurship and Innovation - ACE), το ΟΠΑ υποστηρίζει καινοτόμες νέες ή υπό σύσταση βιώσιμες επιχειρήσεις καθώς και ερευνητικά αποτελέσματα με στόχο τη σωστή αξιοποίηση, λειτουργία και ανάπτυξή τους. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες σε ερευνητές και νέους επιχειρηματίες περιλαμβάνουν την εκπαίδευση, την εξατομικευμένη συμβουλευτική στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, την τεχνική υποστήριξη, το mentoring από ειδικούς, τη δικτύωση και τις αναγκαίες υποδομές για την επιχειρηματική ανάπτυξη.

Ακόμη, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επενδύει στη Διά Βίου Μάθηση και στην Επαγγελματική Κατάρτιση, έχοντας ήδη προσφέρει προγράμματα επιμόρφωσης και κατάρτισης σε 6.000 στελέχη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα ενώ, λειτουργεί τα τελευταία 10 χρόνια η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας, με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης, το Γραφείο Διασύνδεσης και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, έχοντας συνεργαστεί από το 2010 μέχρι σήμερα με 1.800 εταιρείες και οργανισμούς.

Έρευνα & Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών
Εκείνο όμως για το οποίο το ΟΠΑ χαρακτηρίζεται πραγματικά επιτυχημένο, είναι η έρευνα που διεξάγεται από τα 200 μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του ΟΠΑ, σε συνεργασία με καθηγητές ξένων πανεπιστημίων, με επισκέπτες επιστήμονες και ερευνητές, με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας, αριθμεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 5.000 ερευνητικά και εκπαιδευτικά έργα, με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ.

Το ΟΠΑ, σήμερα έχει κερδίσει πλήθος διακρίσεων και βραβεύσεων παγκόσμια, με αξιοσημείωτη τη συνεχή βελτίωση την παγκόσμια κατάταξη στις μεταπτυχιακές του σπουδές. Για άλλη μία χρονιά, τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) καταλαμβάνουν κορυφαίες θέσεις σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με την έγκυρη λίστα κατάταξης Eduniversal που ανακοινώθηκε για το 2019. Η εν λόγω λίστα αξιολογεί Προγράμματα χιλιάδων πανεπιστημίων από 154 χώρες! Εδώ, η κατάταξη ανά επιστημονικό πεδίο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, προσφέρει υψηλού επιπέδου σπουδές και επενδύει σημαντικά στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων γύρω από τις τρεις βασικές σχολές, των Οικονομικών Επιστημών, της Διοίκησης Επιχειρήσεων και των Επιστημών & Τεχνολογίας της Πληροφορίας. 

Μπορείτε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην πλήρως ενημερωμένη βάση του eduguide.gr, εδώ.

Για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις του εορτασμού θα ενημερώνεστε από όλα τα μέσα επικοινωνίας του Ιδρύματος και από τον ιστότοπο που σχεδιάστηκε ειδικά για τα 100 Χρόνια Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών www.aueb.gr/100.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο