Νέο εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό στη Θεολογία από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου Εκπαιδευτικά Νέα

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου θα προσφέρει το εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Θεολογία από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην απόδοση μεταπτυχιακού τίτλου στην επιστήμη της Θεολογίας, με στόχο την απόκτηση ειδικών επιστημονικών εφοδίων υψηλής στάθμης στην εν λόγω επιστήμη. Ειδικότερα, το Πρόγραμμα επιδιώκει:

  • Την κατάρτιση των φοιτητών, προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στην επιστημονική έρευνα ή και στα καθήκοντά τους στο πλαίσιο του αξιόλογου έργου που επιτελεί στην κοινωνία εδώ και 2000 χρόνια η Εκκλησία.
  • Τη συμβολή στη δημιουργία ενός διεθνούς περιβάλλοντος Διαχριστιανικής Θεολογίας και Διαθρησκειακού διαλόγου και πολιτισμού με οικουμενική εμβέλεια.
  • Την παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής παιδείας σε θεολόγους, πνευματικούς ανθρώπους, επιστήμονες ανθρωπιστικών σπουδών και άλλους επιστήμονες, που θέλουν να εμβαθύνουν σε θεολογικά θέματα και να αποκτήσουν κατάρτιση που θα τους βοηθήσει στην επαγγελματική και προσωπική τους δημιουργική πορεία.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε πτυχιούχους Τμημάτων Θεολογίας, Φιλοσοφίας, Φιλολογίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας, Ιστορίας, Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, καθώς και άλλων παρεμφερών Σχολών και Τμημάτων. Προσφέρει ευκαιρίες επιμόρφωσης και επαγγελματικής ανέλιξης κατά κύριο λόγο σε κληρικούς και σε εκπαιδευτικούς, αλλά και σε άλλους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε χώρους όπως η δημοσιογραφία και ο θρησκευτικός τουρισμός.

Δομή του Προγράμματος

Η διάρκεια των σπουδών είναι τρία εξάμηνα. Για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι φοιτητές χρειάζεται να συγκεντρώσουν συνολικά 90 Πιστωτικές Μονάδες (ECTS). Γλώσσα διδασκαλίας είναι η ελληνική.

Στο πρώτο και στο δεύτερο εξάμηνο οι φοιτητές παρακολουθούν τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματα σε κάθε εξάμηνο, ενώ στο τρίτο εξάμηνο παρακολουθούν μόνο ένα μάθημα. Κάθε ένα από τα μαθήματα αντιστοιχεί σε 7,5 Πιστωτικές Μονάδες (ECTS).

Κάθε μάθημα αξιολογείται μέσω της εκπόνησης μίας γραπτής εργασίας κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και της συμμετοχής σε εξετάσεις στο τέλος του εξαμήνου. Οι εργασίες που εκπονούνται κατά τη διάρκεια του εξαμήνου αντιστοιχούν στο 30% της τελικής βαθμολογίας, ενώ η τελική εξέταση στο 70%.

Στο τρίτο εξάμηνο οι φοιτητές εκπονούν τη διπλωματική τους διατριβή (MA dissertation), η οποία αντιστοιχεί σε 22,5 Πιστωτικές Μονάδες (ECTS). Η έκταση της διπλωματικής διατριβής δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 10.000 λέξεις και μεγαλύτερη από 15.000 λέξεις. Η υποστήριξη της διπλωματικής διατριβής γίνεται ενώπιον τριμελούς επιτροπής.

Εάν σας ενδιαφέρει το μεταπτυχιακό αυτό, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα έρθει σύντομα σε επικοινωνία μαζί σας για να σας ενημερώσει αναλυτικά για το πρόγραμμα, τα δίδακτρα, τη διαδικασία εγγραφής καθώς και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Μπορείτε να επικοινωνήσετε και εσείς στο τηλέφωνο 2111987726.

Ειδική έκπτωση για αιτήσεις που θα πραγματοποιηθούν για έναρξη σπουδών το χειμερινό εξάμηνο. Κάντε την αίτηση σας έγκαιρα για να επωφεληθείτε έκπτωση έως 500 ευρώ στην τελική τιμή των διδάκτρων.

Προσοχή! Aν δεν σας έχει έρθει email στο Inbox δείτε και στο φάκελο των ανεπιθύμητων (spam folder).

---
Η ομάδα του eduguide.gr
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο