ΠΜΣ Πληροφορική και Εφαρμογές
ΠΜΣ Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη
MBA Food and Agribusiness
Κατανεμημένα Συστήματα

Νέο εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Ποινικό Δίκαιο από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου Εκπαιδευτικά Νέα

Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου θα προσφέρει από τον επόμενο Σεπτέμβριο ένα καινούργιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Ποινικό Δίκαιο.

Στόχος του προγράμματος δεν είναι μόνο η εμβάθυνση στον τομέα του ουσιαστικού και δικονομικού ποινικού δικαίου αλλά και η παρουσίαση, κατανόηση και εις βάθος ανάλυση νέων μορφών εγκληματικότητας όπως το οικονομικό έγκλημα (όπου συμπεριλαμβάνονται θέματα διαφθοράς, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος), νέες μορφές τρομοκρατίας (συμπεριλαμβανομένων και των κυβερνοεπιθέσεων), σύγχρονες μορφές αντιμετώπισης του εγκλήματος, το νεοεμφανιζόμενο Ευρωπαϊκό Ποινικό Δίκαιο. Έμφαση δίδεται επίσης, στη μελέτη του σωφρονιστικού συστήματος, του οποίου τα όρια αντοχής δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια.

Το πρόγραμμα σπουδών απευθύνεται σε δικηγόρους, δικαστές, στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας, στελέχη των Υπουργείων Δικαιοσύνης καθώς και σε οποιονδήποτε άλλο νομικό, ο οποίος ενδιαφέρεται να εμβαθύνει στον τομέα του ποινικού δικαίου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σπουδών, το οποίο έχει πιστοποιηθεί από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου και θα προσφέρεται εξ αποστάσεως (distance learning) καθώς επίσης και ως συμβατικό, στην ελληνική γλώσσα.

Το πρόγραμμα θα προσφέρει στους ασχολούμενους με τα νομικά επαγγέλματα, στα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας και στα στελέχη του Υπουργείου δικαιοσύνης, τα απαραίτητα μεθοδολογικά εργαλεία και εμβάθυνση, έτσι ώστε να αποκτήσουν πλήρη γνώση όχι μόνο του ουσιαστικού και δικονομικού ποινικού δικαίου αλλά και νέων μορφών εγκληματικότητας, όπως επίσης, του σχετικά πρόσφατου ευρωπαϊκού ποινικού δικαίου (αποκτώντας έτσι γνώσεις και σ’ έναν νέο τομέα πολιτικής της ΕΕ) αλλά και στο σωφρονιστικό σύστημα και στις ανάγκες του, που απασχολεί σήμερα όχι μόνο τον νομικό κόσμο αλλά και την κοινωνία.

Η προσφορά των μαθημάτων, θα συνδυαστεί με την διοργάνωση συνεδρίων με προσκεκλημένους από την Κύπρο και το εξωτερικό. Παράλληλα, το πρόγραμμα αποτελεί μια ευκαιρία για συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση στελεχών του δικαστικού σώματος, των σωμάτων ασφαλείας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης. 


Εάν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα αυτό, τότε συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα (δεν είναι δεσμευτική) ένας εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα έρθει σύντομα σε επικοινωνία μαζί σας για να σας ενημερώσει αναλυτικά για το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, τα δίδακτρα, τη διαδικασία εγγραφής καθώς και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σημείωση: αν δεν σας έχει έρθει email επιβεβαίωσης στο Inbox δείτε και στο φάκελο των ανεπιθύμητων (spam folder).
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα