Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Nέο δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης «Πειραματικός Αγρός» από το πρόγραμμα Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ένα νέο δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την πρωτοβουλία «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με την επιστημονική καθοδήγηση πλειάδας έμπειρων καθηγητών του Πανεπιστημίου), επικεφαλής των οποίων είναι ο Καθηγητής κ. Ε. Παπλωματάς, με μακρόχρονη εμπειρία στην εκπαίδευση σε θέματα Φυτοπαθολογίας (Ασθένειες Φυτών).

Το προτεινόμενο πρόγραμμα κατάρτισης θα προετοιμάσει νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τα γνωστικά αντικείμενα της  Φυτοπροστασίας σε βιομηχανικά φυτά και σιτηρά, της Αμπελουργίας, των Εφαρμογών στη Γεωργία Ακριβείας, της Κτηνοτροφίας – Γαλακτοκομίας και των Τεχνικών Παραγωγής Λαχανικών. Κάθε κύκλος εκπαίδευσης διαρκεί 20 ώρες, εκ των οποίων οι 5 ώρες είναι θεωρία και οι 15 ώρες είναι πρακτική άσκηση στον αγρό.

  • Θα συσταθούν και θα εκπαιδευτούν 2 ομάδες των 25 ατόμων η κάθε μία στον τομέα της Φυτοπροστασίας Βιομηχανικών Φυτών και Σιτηρών (βαμβάκι, σιτηρά). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 3 ημέρες για κάθε ομάδα και παρέχει συνολικά 5 ώρες θεωρία και 15 ώρες πρακτική άσκηση (group 27-28-29 Ιανουαρίου 2020 και 1 group 17-18-19 Φεβρουαρίου 2020)
  • Θα συσταθεί και θα εκπαιδευτεί 1 ομάδα των 25 ατόμων στον τομέα των Εφαρμογών στη Γεωργία Ακριβείας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 3 ημέρες (8-9-10 Φεβρουαρίου 2020) και παρέχει συνολικά 5 ώρες θεωρία και 15 ώρες πρακτική άσκηση.
  • Θα συσταθεί και θα εκπαιδευτεί 1 ομάδα των 25 ατόμων στον τομέα της Αμπελουργίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 3 ημέρες (5-6-7 Φεβρουαρίου 2020) και παρέχει συνολικά 5 ώρες θεωρία και 15 ώρες πρακτική άσκηση.
  • Θα συσταθεί και θα εκπαιδευτεί 1 ομάδα των 25 ατόμων στον τομέα της Κτηνοτροφίας - Γαλακτοκομίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 3 ημέρες (17-18-19 Φεβρουαρίου 2020) και παρέχει συνολικά 5 ώρες θεωρία και 15 ώρες πρακτική άσκηση.
  • Θα συσταθεί και θα εκπαιδευτεί 1 ομάδα των 25 ατόμων στον τομέα των Τεχνικών Παραγωγής Λαχανικών. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί 3 ημέρες (29-30-31 Ιανουαρίου 2020) και παρέχει συνολικά 5 ώρες θεωρία και 15 ώρες πρακτική άσκηση.
  • Στο τέλος του κάθε προγράμματος δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης. 

Σκοπός Προγράμματος 

Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέους αγρότες να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον τομέα των θεματικών πεδίων που εντάσσονται στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Πειραματικού Αγρού, συμβάλλοντας έτσι στην κατάρτιση νέων που προέρχονται από αγροτικά, περιαστικά, αλλά και αστικά περιβάλλοντα επάνω σε 5 τομείς κλειδιά για την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας και της επανακινητοποίησης των νέων, συνεισφέροντας στην οικονομία της υπαίθρου.

Επίσης, σκοπός, είναι να δοθεί η ευκαιρία σε νέους αγρότες να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον τομέα της φυτοπροστασίας βιομηχανικών φυτών και σιτηρών, στη χρήση νέων τεχνολογιών στη γεωργία (εφαρμογές της Γεωργίας Ακριβείας), στην Αμπελουργία, στην Κτηνοτροφία – Γαλακτοκομία και στις Τεχνικές Παραγωγής Λαχανικών.

Ταυτόχρονα, στόχο έχει να υποστηρίξει την ενίσχυση των αγροτικών προϊόντων τόσο στην εγχώρια αγορά αλλά και διεθνώς.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Νέοι αγρότες, άνεργοι και υποαπασχολούμενοι με λίγη ή καθόλου εμπειρία στην, διαχείριση της Φυτοπροστασίας σε καλλιέργειες βιομηχανικών φυτών και σιτηρών, στις τεχνικές της Αμπελουργίας, στην εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών στη γεωργία, στη διαχείριση της Κτηνοτροφίας και της Γαλακτοκομίας και στην υιοθέτηση και βελτίωση Τεχνικών Παραγωγής Λαχανικών, οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν πρακτική και θεωρητική γνώση προκειμένου να ειδικευθούν στα συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα.
  • Νέοι αγρότες οι οποίοι χρειάζονται επαγγελματική και εξειδικευμένη εκπαίδευση.
  • Πεπειραμένοι αγρότες που χρειάζονται συμβουλευτική υποστήριξη σχετικά με τις νέες πρακτικές καλλιέργειας, οι οποίοι μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο καθοδήγησης θα μπορέσουν να διερευνήσουν θέματα που εκτείνονται από την σπορά ως την συγκομιδή και τη διαχείριση.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κατάρτισης (τουλάχιστον 90% παρουσία). Οι αιτούντες πρέπει να είναι διαθέσιμοι να συμμετέχουν στην εκπαίδευση κατά τις ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων. 

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών κάθε ενότητα και να δηλώσετε συμμετοχή, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.generationag.org/peiramatikos-agros

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο