Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Νέος Κύκλος Προγραμμάτων και Δράσεων του iMEdD από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

To iMEdD – Incubator for Media Education and Development, μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ξεκινάει το νέο, τρίτο κατά σειρά, κύκλο του προγράμματος incubator. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι ανοικτή σε όλους τους δημοσιογράφους και επαγγελματίες του κλάδου καθώς και φοιτητές. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι 31 Ιανουαρίου 2021 στις 23.59.

Το incubator του iMEdD φιλοξενεί υπάρχοντες οργανισμούς – κερδοσκοπικούς και μη – καθώς και ομάδες ή μεμονωμένα άτομα που έχουν την επιθυμία να δημιουργήσουν έναν νέο οργανισμό ή να υλοποιήσουν ένα καινοτόμο project στο χώρο της δημοσιογραφίας. Τα projects μπορεί να περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, μια δημοσιογραφική έρευνα, την παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου, την παραγωγή ντοκιμαντέρ, τη δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας, μιας εφαρμογής για κινητές συσκευές, ενός podcast κτλ.

Στόχος του iMEdD είναι να στηρίξει και να αγκαλιάσει αυτές τις ιδέες προσφέροντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία και την τεχνογνωσία ώστε να γίνουν πραγματικότητα. Οι επιλεγμένοι οργανισμοί και τα projects θα φιλοξενούνται στο iMEdD έως και 9 μήνες από την ημερομηνία ανακοίνωσης της επιλογής τους.

Συγκεκριμένα, το incubator θα προσφέρει στρατηγική καθοδήγηση και ευκαιρίες δικτύωσης με εγνωσμένου κύρους επαγγελματίες του χώρου, από την Ελλάδα και διεθνώς, δυνατότητα συμμετοχής σε workshops και εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το iMEdD, πλήρως εξοπλισμένο χώρο εργασίας και όλο τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και υπηρεσίες για να γίνουν οι ιδέες πραγματικότητα. Στην περίπτωση των φιλοξενούμενων οργανισμών θα προσφέρεται, επίσης, συμβουλευτική υποστήριξη για τη σύσταση και λειτουργία τους.

Στόχος του iMΕdD είναι μέσω της διάδρασης όλων των συμμετεχόντων στα προγράμματα του οργανισμού να χτιστεί μια καινοτόμος και δημιουργική κοινότητα ανεξάρτητων δημοσιογράφων και επαγγελματιών του χώρου.

Οι αιτήσεις καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματά του οργανισμού είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα iMEdD.org.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο