Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το Ίδρυμα Gerda Henkel προσφέρει προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης της έρευνας σε τομείς των Ανθρωπιστικών Επιστημών

Το Ίδρυμα Gerda Henkel, με στόχο την υποστήριξη της έρευνας στο χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών και την ενίσχυση ανερχόμενων ερευνητών και ερευνητριών στη Γερμανία και στο εξωτερικό, διαθέτει μια σειρά προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης με τη μορφή:

Α. Υποτροφιών

 • για έρευνα διάρκειας 1-24 μηνών, από ανεξάρτητους/-ες μελετητές μεταδιδακτορικου επιπέδου, με μηνιαίο επίδομα 2300€ και επιπλέον χορηγίες. Υπάρχει όριο ως προς το χρόνο δημοσίευσης της διδακτορικής διατριβής σε σχέση με το χρόνο υποβολής αίτησης υποτροφίας έρευνας Postdoc (10 έτη).  Αιτήσεις αξιολογούνται 2 φορές το χρονο. Προσεχής προθεσμία υποβολής αιτήσεων 17 Μαΐου 2023

Β. Χρηματοδότησης ερευνητικού project

 • χρηματοδότησης ερευνητικού project ατομικού ή ομαδικού, για την κάλυψη δαπανών προσωπικού, μετακινήσεων και υλικών/παγίων. Για την αποζημίωση του/της/των ερευνητή /-τριας/-ων, δίνεται η δυνατότητα χορήγησης υποτροφίας μερικής εκπόνησης διδακτορικής διατριβής ή υποτροφίας έρευνας. Αιτήσεις αξιολογούνται 2 φορές το χρόνο. Προσεχής προθεσμία υποβολής αιτησης: 17 Μαΐου 2023
  ​​​
 • χρηματοδότησης της έρευνας ομάδας, τουλάχιστον 2 ατόμων, μεταδιδακτορικών ερευνητών/-τριών, οποιουδήποτε κλάδου των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, οι οποιοι/-ες εργάζονται από κοινού στις θεματικές περιοχές:
  • "Δημοκρατία", με υποθεματικές "Democracy as Utopia, Experience an Threat" και "Contours of Future Democratic Society" (Προθεσμία: 6 Ιουνίου 2023)
  • Χαμένες Πόλεις
   Η χρηματοδότηση αφορά την κάλυψη δαπανών προσωπικού, μετακινήσεων και υλικών/παγίων. Για την αποζημίωση των ερευνητών /-τριών της ομάδας, δίνεται η δυνατότητα χορήγησης υποτροφίας μερικής εκπόνησης διδακτορικής διατριβής ή υποτροφίας έρευνας για έως 3 άτομα. Η χρηματοδότηση χορηγείται για έως 36 μήνες. (Προθεσμία: 24 Μαϊου 2023)

Συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι-ες, πριν την υποβολή τυχόν αίτησης, 

 • να μελετήσουν τους Γενικούς Όρους, στους οποίους περιλαμβάνεται εκτενής λίστα συχνών ερωτησεων
 • για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση, να επικοινωνούν με τον/την καθ' ύλη αρμόδιο/-α που αναφέρεται στο τέλος της σελίδας του κάθε προγράμματος

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο