Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Full Stack Web Development Course - 7μηνη δωρεάν εκπαίδευση για άνεργους

Οι άνεργοι του σήμερα, οι προγραμματιστές του αύριο. Ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα πληροφορικής για Έλληνες ανέργους, με στόχο την εισαγωγή των αποφοίτων στην αγορά εργασίας, ως προγραμματιστές σε εταιρείες τεχνολογίας.

Social Hackers Academy: Ενδυναμώνοντας τους Έλληνες ανέργους μέσω της ανάπτυξης των ψηφιακών και λεπτών δεξιοτήτων, σύνδεσης τους με την αγορά εργασίας. Στόχος της Social Hackers Academy (ή SHA), είναι η ενσωμάτωση ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες (συμπεριλαμβανομένων μεταναστών, προσφύγων, ατόμων με αναπηρία, ανέργων) στην κοινωνία. Ο στόχος αυτός, επιτυγχάνεται με την εκπαίδευση σε ψηφιακές δεξιότητες, απαραίτητες από την αγορά εργασίας σήμερα, εξασφαλίζοντας παραπάνω ευκαιρίες για ένταξη τους στην αγορά εργασίας. Έτσι, μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρονται, τα οποία συμπεριλαμβάνουν σεμινάρια πάνω σε soft skills και εκδηλώσεις δικτύωσης με εταιρείες, μπορεί να δοθεί η δυνατότητα σ’ αυτά τα άτομα να ενταχθούν στην κοινωνία, αποκτώντας θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής, η Social Hackers Academy έχει βρει θέσεις εργασίας σε περισσότερους από 23 απόφοιτους και έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο 27 εταιρειών που συμβάλλουν στο έργο της και προσφέρουν θέσεις εργασίας ή/και μαθητείας σε αποφοίτους των προγραμμάτων της.

Σχετικά με το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα coding που προσφέρει η Social Hackers Academy 

Mε τη στήριξη της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Ελλάδα, η SHA έχει σχεδιάσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με επαγγελματίες του τομέα του IT το οποίο θα διαρκέσει 7 μήνες, όπου η SHA θα έχει φυσική παρουσία, με τους Υπεύθυνους Προγράμματος και εθελοντές. Τα μαθήματα είναι δωρεάν και ο τεχνολογικός εξοπλισμός προσφέρεται δωρεάν.

Το κύριο πρόγραμμα είναι ένα 7μηνο πρόγραμμα εκμάθησης και εξοικείωσης με τον κώδικα που ονομάζεται “Full-Stack Web Development Course”, το οποίο εκπαιδεύει τους Έλληνες Άνεργους στο πώς να αναπτύσσουν Ιστοσελίδες και εφαρμογές για το Internet, από το μηδέν. 

Με βασική δράση στην Αθήνα και απαντώντας στις ανάγκες φορέων και οργανισμών στο Ηράκλειο Κρήτης, η SHA επεκτείνει την δράση της εκεί και θα ξεκινήσει μαθήματα προγραμματισμού τον Νοέμβριο..

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 2 βασικούς πυλώνες:
1oς πυλώνας: Εκπαίδευση/Κατάρτιση:
120 ώρες εκπαίδευσης σε τεχνολογίες front-end & nack-end στο πρόγραμμα “Full Stack Web Development”, ώστε οι μαθητές να μάθουν να κατασκευάζουν ιστοσελίδες και εφαρμογές για το Internet. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη, 6-10 μμ στο χώρου του Comeet (Λουκά Πετράκη 2)

Κατά την διάρκειά του, οι μαθητές θα εκπαιδευτούν σε:
HTML/CSS – 3 Weeks
Javascript – 9 Weeks
Node.JS – 3 Weeks
Databases – 3 Weeks
React – 5 Weeks
Project – 6 Weeks

30 ώρες εκπαίδευσης σε λεπτές δεξιότητες (Βιογραφικό & Προετοιμασία συνέντευξης/ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας/Διαχείριση έργων κτλ). Τα σεμινάρια θα γίνουν από επαγγελματίες του χώρου. 2ος πυλώνας: Εύρεση εργασίας στους αποφοίτους/Ενίσχυση διαδικασιών πρόσληψης:

Ακόμη, η δημιουργία σύνδεσης μεταξύ των αποφοίτων με εταιρείες τεχνολογίας, που ψάχνουν τεχνολογικά καταρτισμένο δυναμικό. Η SHA έχει χτίσει επαφές με εταιρίες, ώστε οι απόφοιτοι να έχουν άμεση πρόσβαση σε ανοιχτές θέσεις εργασίες στο ΙΤ και να προσληφθούν μελλοντικά από αυτές.

Κατόπιν αποφοίτησης τους, τα βιογραφικά των αποφοίτων θα προωθούνται σε εταιρίες, ενώ σύνδεση με εταιρίες, θα επιτευχθεί μέσω:
1) Διοργάνωσης εκδηλώσεων με εταιρείες τεχνολογίας και ομιλίες πάνω στον τομέα ΙΤ.
2) Πρόσκλησης των εταιρειών και των εκπροσώπων τους στις ώρες μαθημάτων, ώστε να έχουν μια άμεση επαφή με τους μαθητές.

Ποιος μπορεί να κάνει αίτηση?

Άνεργοι Έλληνες/Πρόσφυγες/Αιτούντες άσυλο/Μετανάστες/ΑμεΑ, που διαμένουν στην Αθήνα και την Κρήτη που επίσης:
➢ Είναι από 18 ετών και άνω
➢ Μπορούν να γράψουν και να επικοινωνήσουν στα Αγγλικά
➢ Μπορούν να χειριστούν υπολογιστές
➢ Είναι σε διαδικασία εύρεσης εργασίας
➢ Έχουν ένα ενδιαφέρον και πρακτική εμπειρία με τεχνολογικά εργαλεία
Υποχρεώσεις επιλεγέντων:
➢ Παρακολουθούν εβδομαδιαία τα μαθήματα
➢ Ολοκληρώνουν τις εργασίες τους

Προθεσμία μέχρι τα τέλη Οκτώβρη!

Ενδιαφερόμενοι μαθητές πρέπει να κάνουν sign-up/log in στην πλατφόρμα και να συμπληρώσουν όλα τα βήματα!


Για ερωτήσεις σχετικά με την διαδικασία αιτήσεων, επικοινωνήστε με το email του SHA ή καλέστε στο τηλέφωνο 210-3003124.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο