Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διαγωνισμός επιχειρηματικού πλάνου John & Mary Pappajohn του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT

O διαγωνισμός επιχειρηματικού πλάνου του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT (ACT Entrepreneurship Hub)χρηματοδοτούμενος από τον John Pappajohn, απευθύνεται σε νέους και νέες που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.  Ο Διαγωνισμός προσφέρει 5 βραβεία των €4.000 στα 5 επιχειρηματικά πλάνα που θα αξιολογηθούν υψηλότερα από όσα θα κατατεθούν και θα παρουσιαστούν στον διαγωνισμό.

Οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν βάσει της ιδέας που θα καταθέσουν αλλά και των προσωπικών τους επιχειρηματικών χαρακτηριστικών και δεξιοτήτων. Συγκεκριμένα, θα κριθεί η καινοτομία, η βιωσιμότητα και το αναπτυξιακό δυναμικό της κατατεθειμένης πρότασης καθώς και η γνωστική επάρκεια και η αφοσίωση των διαγωνιζομένων.

Ειδικά φέτος, ένα τουλάχιστον βραβείο θα δοθεί σε ένα εγχείρημα κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Λέγοντας «κοινωνικής» αναφερόμαστε σε εγχείρημα που θα πραγματεύεται ένα ζήτημα που ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αφορά περιβάλλον, ενέργεια, διατροφή, νερό, υγεία, κοινωνική μέριμνα με έμφαση σε ευπαθείς ομάδες, εκπαίδευση, βιώσιμες πόλεις. Με την έννοια της «επιχειρηματικότητας» εννοούμε πως το εγχείρημα θα πρέπει να είναι οικονομικά βιώσιμο.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ο διαγωνισμός επιχειρηματικού πλάνου John & Mary Pappajohn αποτελείται από 3 φάσεις:

Πρώτη Φάση : Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την ιδέα για το επιχειρηματικό πλάνο τους μέχρι και τηv Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 μέσω της online φόρμας.

Δεύτερη Φάση : Ανάπτυξη επιχειρηματικών πλάνων από τους προκριθένετες της πρώτης φάσης. Κατάθεση των τελικών, επιχειρηματικών σχεδίων μέχρι τα τέλη Μαΐου (σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί). Θα δοθεί υπόδειγμα για το επιχειρηματικό πλάνο.

Τρίτη Φάση : Ζωντανή παρουσίαση των προκριθέντων σχεδίων για την επιλογή των 5 καλύτερων στις αρχές Ιουλίου (σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί) [i]

Για να δηλώσετε συμμετοχή:

1. Σχηματίστε μία ομάδα 1 έως 5 ατόμων. Κάθε άτομο μπορεί να συμμετέχει μόνο σε μια ομάδα.

2. Συμπληρώστε την online φόρμα μέχρι την Τετάρτη 20 Απριλίου 2022. Καλείστε να περιγράψετε:

 • Το προτεινόμενο προϊόν/υπηρεσία
 • Το νεωτερισμό/καινοτομία που το χαρακτηρίζει
 • Το αγοραστικό κοινό (πελάτες) που στοχεύει το προτεινόμενο προϊόν (ή υπηρεσία)
 • Το μοντέλο εσόδων του προτεινόμενου έργου (revenue model)
 • Το επίπεδο ωριμότητας του έργου

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε email στο gkokkas@act.edu.

[i] Εφόσον προκριθείτε, η ζωντανή παρουσίαση για την τρίτη και τελική φάση αξιολόγησης θα πρέπει να είναι διάρκειας έως 5 λεπτών (θα χρονομετρηθεί) ενώ θα πρέπει να περιλαμβάνει περιγραφή:

 • Του προτεινόμενου προϊόντος /υπηρεσίας
 • Της καινοτομίας / νεωτερισμού που το χαρακτηρίζει
 • Του αγοραστικού κοινού (πελάτες) του προσφερόμενου προϊόντος (ή υπηρεσίας)
 • Του μοντέλου εσόδων της προτεινόμενης ιδέας (revenue model)
 • Του επίπεδου ωριμότητας που χαρακτηρίζει την ιδέα
 • Της ομάδας έργου

Η προτεινόμενη μορφή παρουσίασης είναι τύπου PowerPoint. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν στα ελληνικά ή αγγλικά, online ή στις εγκαταστάσεις του ACT (εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν), στις αρχές Ιουλίου και σε ώρα που θα επικοινωνηθεί στους προκριθέντες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή/και τηλεφωνικά.

Περισσότερες Πληροφορίες

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο