Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ΕΛΛΑΔΑ ΞΑΝΑ - Πιλοτικό πρόγραμμα για τον επαναπατρισμό αρχικά 500 Ελλήνων με ελάχιστη αμοιβή 3.000€

Η πρώτη από τις τέσσερις πρωτοβουλίες του Rebrain Greece ξεκινά και ονομάζεται ΕΛΛΑΔΑ ΞΑΝΑ. Σκοπός αρχικά του πιλοτικού αυτού προγράμματος είναι ο επαναπατρισμός 500 ομογενών της διασποράς που διαθέτουν υψηλή επιστημονική γνώση και είναι εργαζόμενοι σε χώρες του εξωτερικού.

Για πρώτη φορά όπως ανακοινώθηκε, στόχος του σχεδιασμού ήταν η προσπάθεια της Ελλάδας να συνδεθεί με τους Έλληνες της διασποράς που έχουν σταδιοδρομήσει στο διεθνές ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον ώστε να βρεθεί διέξοδος στο έντονο πρόβλημα γήρανσης και έλλειψης ταλέντων.

Έτσι, καλούνται σε αρχικό στάδιο 500 Έλληνες του εξωτερικού να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις ελληνικές επιχειρήσεις. Θα υπάρξει ειδική διαδικασία ένταξης των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ενώ θα αναγνωριστούν ως πρεσβευτές υψηλής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Οι 500 υποψήφιοι οφείλουν να διαθέτουν υψηλού επιπέδου διεθνή επιστημονική και επαγγελματική εμπειρία, τουλάχιστον για ένα έτος. Πρέπει να είναι ηλικίας 28 έως 40 ετών και να διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών στους τομείς των νέων επαυξημένων τεχνολογιών ώστε να εργαστούν ως πρόσθετο προσωπικό σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις εξειδικευμένες ανάγκες των επιχειρήσεων. Η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων θα γίνει από ευρωπαϊκούς πόρους.

Η ελάχιστη αμοιβή ανέρχεται στις 3.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση της επιχείρησης θα ανέλθει στο 70% περίπου της ελάχιστης αμοιβής για ένα έτος, με υποχρέωση να μείνει ο εργαζόμενος με την ίδια αμοιβή για άλλους 12 τουλάχιστον μήνες στην επιχείρηση.

Σύντομα θα ανοίξει άμεσα το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ όπου θα διαθέτει ειδική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα κληθούν οι επιχειρήσεις να την συμπληρώσουν ώστε να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αλλά και να καταγραφούν από το υπουργείο οι ζητούμενες ειδικότητες που θεωρούνται κρίσιμες για την ανάταξη του παραγωγικού μοντέλου.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο