Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το εθνικό κέντρο έρευνας φυσικών επιστημών «Δημόκριτος» παρουσιάζει μια νέα σειρά ομιλιών για το κοινό σε επίκαιρα θέματα

Με στόχο την ενδυνάμωση της επικοινωνίας της επιστήμης, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος" εγκαινιάζει μια νέα σειρά εκλαϊκευμένων ομιλιών που αποσκοπούν να προσφέρουν αξιόπιστες και άμεσα κατανοητές απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν όλους μας. Έμπειροι ερευνητές του Δημόκριτου με διεθνή καταξίωση θα παρουσιάζουν κάθε μήνα διαλέξεις πάνω στις τελευταίες εξελίξεις σε επίκαιρα και σημαντικά επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, η τεχνητή νοημοσύνη, οι νέες θεραπείες για το καρκίνο, οι ήπιες πηγές ενέργειας, η εξερεύνηση του διαστήματος, τα νέα βιο-πλαστικά, οι νέες τεχνολογίες πληροφορικής, οι νέες ανακαλύψεις της αστροφυσικής και πολλά άλλα.
Μετά από κάθε ομιλία θα προσφέρονται αναψυκτικά στο φουαγιέ που θα δίνουν την ευκαιρία για επιπλέον εποικοδομητική συζήτηση και ελεύθερο διάλογο.Η πρώτη ομιλία της σειράς θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο.

Ο 1ος Κύκλος Ομιλιών αποτελείται από τις εξής 5 ομιλίες:
1) «Αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα και επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία», Δρ Κώστας Ελευθεριάδης, 4/2/2019, 7μμ (αφίσα)
2) «Τεχνητή Νοημοσύνη: μύθος, επανάσταση, απειλή, ή ελπίδα;», Δρ Γιώργος Γιαννακόπουλος, 4/3/2019, 7μμ
3) «Τι εντέλει είναι ο καρκίνος, που οφείλεται και πως αντιμετωπίζεται;, Δρ Δρακούλης Γιαννουκάκος, 1/4/2019, 7μμ
4) "Ενέργεια, περιβάλλον, νερό: το κρίσιμο τρίπτυχο του 21ου αιώνα", Δρ Βασίλης Μπελεσιώτης, Μάιος 2019
5) «Η ανθρώπινη γήρανση», Ιούνιος 2019 
Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του "Δ", www.demokritos.gr. 

Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνει online. Η συμμετοχή και η στάθμευση είναι δωρεάν.

Οργάνωση: Γραφείο Εκπαίδευσης του "Δ" (skalokerinou@admin.demokritos.gr, τηλ 210 6503055)

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο