Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δύο ακαδημαϊκές θέσεις στο Πανεπιστήμιο του Cambridge μέσω του GAPSTI της Γιάννας Αγγελοπούλου

Το Πανεπιστήμιο του Cambridge,  σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Γιάννας Αγγελοπούλου για τις Επιστήμες, την Τεχνολογία και την Καινοτομία (GAPSTI),  προκήρυξε δύο θέσεις Επίκουρων Καθηγητών στους τομείς της Επιστημονικής Υπολογιστικής και της Υπολογιστικής Επιστήμης Υλικών. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως 21 Ιουλίου 2019, ενώ ο μισθός θα κυμαίνεται από £40,792 έως £51,630.

Σκοπός του Προγράμματος, είναι να “αποτελέσει μια γέφυρα μεταξύ έρευνας και εμπορικών εφαρμογών», όπως είχε αναφέρει η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στην τελετή έναρξης του Προγράμματος που έγινε στις αρχές του 2019. 

Η χρηματοδότηση των δύο ακαδημαϊκών θέσεων, όπως και η χορήγηση υποτροφιών σε διδακτορικούς φοιτητές, θα προκηρυχθούν μέσα στον επόμενο χρόνο και είναι ο βασικός πυλώνας του Προγράμματος GAPSTI.
 
Η πρώτη εκ των δύο ακαδημαϊκών θέσεων, εντάσσεται στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου του Cambridge και έχει σαν σημείο αναφοράς την υπολογιστική φυσική. Πιο συγκεκριμένα, τη μοντελοποίηση συστημάτων στα οποία αναλύονται ταυτόχρονα περισσότερες από μια καταστάσεις της ύλης. 

Η δεύτερη ακαδημαϊκή θέση, εντάσσεται στο Τμήμα Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου και έχει να κάνει με την μοντελοποίηση ενεργειακών υλικών σε πολλαπλές κλίμακες. Και οι δύο θέσεις, απευθύνονται σε αξιόλογους νέους επιστήμονες στο αρχικό στάδιο της καριέρας τους. Πρόκειται να συμβάλλουν στις δραστηριότητες του Κέντρου Επιστημονικής Υπολογιστικής (Centre for Scientific Computing) του Πανεπιστημίου, με βασικό του άξονα τη στενή σχέση της επιστημονικής έρευνας με την βιομηχανία. 

Οι δύο επιστήμονες θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους τον Οκτώβριο του 2019 και θα ξεκινήσουν το ερευνητικό και διδακτικό τους έργο στο Κέντρο Μάξουελ για τη Βιομηχανική Συμμετοχή. «Μέσα από την έρευνά μας στο Κέντρο Μάξουελ, επιχειρούμε να μεταφέρουμε τη θεμελιώδη επιστήμη σε ερευνητικούς στόχους που συνδέονται με την πρόοδο της βιομηχανίας και της κοινωνίας», όπως ανέφερε ο Δρ. Νίκος Νικηφοράκης, διευθυντής Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων στο Κέντρο Επιστημονικής Υπολογιστικής του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ και διευθυντής του Προγράμματος Γιάννας Αγγελοπούλου.

Για αναλυτικές πληροφορίες για τις θέσεις, δείτε στον σύνδεσμο (στην Αγγλική): Gianna Angelopoulos University Lectureship in Scientific Computing

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα GAPSTI, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο