Δωρεάν Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας του Prince's Trust International Εκπαιδευτικά Νέα

Αν είσαι νέος και θέλεις να δώσεις ζωή στην επιχειρηματική σου ιδέα αλλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, το δωρεάν Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας του Prince's Trust International είναι εδώ για να σε υποστηρίξει σε κάθε σου βήμα!

Τελειώνεις το σχολείο, τις σπουδές ή την κατάρτιση σου και ψάχνεις το επόμενο σου βήμα; Είσαι στο εξωτερικό και θέλεις να επιστρέψεις στην Ελλάδα; Εργάζεσαι ή είσαι άνεργος αλλά το ψάχνεις; Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις την επιχείρησή σου και να γίνεις αφεντικό του εαυτού σου; Αν ναι, το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας του Prince's Trust International στην Ελλάδα σε ενδιαφέρει. Κάνε την αίτησή σου τώρα!

Η διαδικασία
Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα κριτήρια του Προγράμματος θα παρακολουθήσουν αρχικά μια δωρεάν Ενημερωτική Συνάντηση (Information Session) για να ενημερωθούν για το τι περιλαμβάνει το Πρόγραμμα και πώς μπορούν να λάβουν υποστήριξη. Στη συνέχεια, ακολουθεί ένας δωρεάν τετραήμερος Κύκλος Μαθημάτων Διερεύνησης της Επιχειρηματικότητας (Explore Enterprise Course), ο οποίος θα προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την πρακτική πλευρά της δημιουργίας μιας επιχείρησης και θα τους επιτρέψει να αποφασίσουν εάν η αυτό-απασχόληση και η επιχειρηματικότητα είναι κατάλληλη για εκείνους. 

Μετά τον κύκλο μαθημάτων, οι νέοι θα λάβουν εξατομικευμένη Συμβουλευτική Καθοδήγηση από έναν μέντορα έως και έναν χρόνο, ώστε να αναπτύξουν, να σχεδιάσουν και να δοκιμάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε πραγματικές συνθήκες και να καταρτίσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο.

Οι συμμετέχοντες που είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους μπορούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων (Business Launch Group), η οποία έχει ως αποστολή να διασφαλίσει ότι τα επιχειρηματικά σχέδια είναι βιώσιμα. Τελικά, όσοι συμμετέχοντες φτάσουν σε αυτό το στάδιο έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν δάνειο εκκίνησης ύψους έως 12.500 ευρώ από την AFI και να λάβουν επιπρόσθετη Επιχειρηματική Καθοδήγηση.

Εάν σε ενδιαφέρει, δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα ηλεκτρονικής αίτησης, εδώ.

 

Λίγα λόγια για το Prince’s Trust International
To Prince’s Trust International είναι ο φιλανθρωπικός οργανισμός του Πρίγκιπα της Ουαλίας. Παρέχει συμβουλές, τεχνογνωσία και υποστήριξη για την πραγματοποίηση έργων σε κυβερνήσεις, ΜΚΟ και επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο που επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό των νέων. Μέσω της υιοθέτησης των βέλτιστων πρακτικών και του αποδεδειγμένου ιστορικού του Prince’s Trust στο Ηνωμένο Βασίλειο, το PTI δίνει τη δυνατότητα σε νέους να μεταμορφώσουν τη ζωή τους και να τους βοηθήσουν να εισέλθουν στους τομείς της απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης. 

Το Enterprise Programme στην Ελλάδα είναι το πρώτο εγχείρημα υλοποίησης του Enterprise Programme εκτός των συνόρων τoυ Ηνωμένου Βασιλείου. Το PTI υλοποιεί επιτυχώς προγράμματα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Αυστραλία, το Μπαρμπάντος, τον Καναδά, την Ινδία, την Ιορδανία, τη Μάλτα, τη Νέα Ζηλανδία και το Πακιστάν, τα οποία τώρα μεταβαίνουν σε μια φάση ανάπτυξης, η οποία θα αυξήσει το βάθος και την κλίμακα των εργασιών του PTI σε αυτές τις χώρες. 

Για αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, τους οργανισμούς που το υλοποιούν και το υποστηρίζουν, τους όρους συμμετοχής και λοιπές λεπτομέρειες, μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα στη διεύθυνση princestrustinternational.org  ή στο Facebook https://www.facebook.com/PTIEGR

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Public Policy and Management
Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα