Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια κατασκευών στο καινοτόμο εργαστήριο Maker Space Εκπαιδευτικά Νέα

Ο Δήμος Αθηναίων κάνει την τεχνολογία στην Αθήνα προσβάσιμη, προσιτή και χρήσιμη! Σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης παρέχει δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια κατασκευών στο καινοτόμο εργαστήριο Maker Space* του Δήμου στο Σεράφειο.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με πρακτικές και σύγχρονα εργαλεία σχεδιασμού, εκτύπωσης και ψηφιακής κατασκευής (digital fabrication): laser cutters, 3d printers, CNC router, vinyl cutter, καθώς και με ποικίλα εργαλεία χειρός στο πλαίσιο μιας learn-together/do-it-yourself μεθοδολογικής προσέγγισης. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες χρηστών, από επαγγελματίες, φοιτητές/τριες μέχρι απλούς πολίτες χωρίς καμία εξοικείωση με την τεχνολογία.

Οι δράσεις οργανώνονται από τη Διεύθυνση Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης με την επιστημονική επιμέλεια του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων/ TUC TIE Lab. Με την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου οι συμμετέχοντες/ουσες θα πάρουν Βεβαίωση Επιμόρφωσης από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ., στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων - Serafio City of Athens, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των επικείμενων επιμορφωτικών δράσεων με ξενάγηση στους χώρους του εργαστηρίου και γνωριμία με την ομάδα των ερευνητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Θα βοηθήσει πολύ στον προγραμματισμό της εκδήλωσης αν δηλώσετε συμμετοχή στη διεύθυνση tielab@isc.tuc.gr μέχρι την Παρασκευή 22 Μαρτίου.

*Το εργαστήριο Maker Space του δήμου Αθηναίων στο Σεράφειο αποτελεί τη μοναδική δημοτική δομή αυτού του είδους στην Ελλάδα. Συγκροτήθηκε για να ενισχύσει λειτουργικά τις δράσεις του προγράμματος Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος/ Stavros Niarchos Foundation και φορέα συντονισμού το Athens Partnership.

Έκθεση Μεταπτυχιακών Σπουδών eduguide

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

eduguide App
Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα