Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα από το Ίδρυμα Ωνάση

Φέτος, το Ίδρυμα Ωνάση, δίνει σε όσους ενδιαφέρονται, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε μια σύντομη λίστα με τα τρέχοντα προγράμματα. Ακολουθήστε τον εκάστοτε σύνδεσμο για να λάβετε περισσότερη πληροφόρηση αλλά και να εγγραφείτε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει.
 

  • Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Παρουσίαση πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού ψηφιακών έργων «Hack the map: η Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή» - Online
Ημερομηνίες: Τρίτη 9 Φεβρουαρίου
Ώρες: 17:30-19:00

Το Iδρυμα Ωνάση και η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη, με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, κάνουν ανοιχτή πρόσκληση σε καθηγητές/καθηγήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Hack the map: η Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή»

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Η Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή στον ψηφιακό κόσμο - Online
Ημερομηνίες: Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου
Ώρες: 17:30-20:00

Με οδηγό την ψηφιακή πλατφόρμα Classroom του Ιδρύματος Ωνάση (που έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Hack the Map: Η Χάρτα του Ρήγα») θα ανακαλύψετε τρόπους με τους οποίους παλιοί χάρτες και αρχειακό υλικό μπορούν να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης, θα έρθετε σε επαφή με σύγχρονα γεωγραφικά εργαλεία και θα δείτε πώς τα ιστορικά τεκμήρια και οι πηγές γίνονται έμπνευση για ψηφιακές εκπαιδευτικές δημιουργίες.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

  • Εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, γονείς

CD: «Ένα παράθυρο μικρό»
Ημερομηνίες: Απρίλιος 2021 (η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα)
Διάρκεια: 90 λεπτά

Αυτό το online εργαστήριο πραγματοποιείται προκειμένου να δώσει δημιουργικές ιδέες σε γονείς, εκπαιδευτικούς και θεραπευτές που θέλουν να κατανοήσουν, μαζί με τα παιδιά, τις έννοιες της καθημερινής ζωής, τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας, καθώς και το πώς αντιδρούμε και διατηρούμε την αλληλεπίδρασή μας με τους άλλους.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

  • Ειδικούς παιδαγωγούς, θεραπευτές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας

Στην καρδιά του αυτισμού με ειδικούς παιδαγωγούς, θεραπευτές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας
Ημερομηνίες: Απρίλιος – Μάιος 2021 (οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα)
Διάρκεια: 4 συναντήσεις των 90 λεπτών

Αυτό το webinar δημιουργήθηκε με στόχο την εξοικείωση στη χρήση εκπαιδευτικού υλικού και στη δημιουργία εξατομικευμένων κοινωνικών ιστοριών, πρακτικών συμβουλών και βημάτων που θα προετοιμάσουν τα άτομα με ΔΑΦ κάθε ηλικίας να «πάνε στον γιατρό» για καρδιολογικές εξετάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

  • Προσωπικό της Ελληνικής και της Δημοτικής Αστυνομίας

Εκπαιδευτικές δράσεις ελληνικής και δημοτικής αστυνομίας για τον αυτισμό
Ημερομηνίες: Απρίλιος και Μάιος 2021 (θα ανακοινωθούν σύντομα)

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ίδρυμα Ωνάση συνεχίζει για τρίτη χρονιά την προσπάθεια ενημέρωσης και εκπαίδευσης του προσωπικού της Ελληνικής και της Δημοτικής Αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα πάνω σε θέματα που άπτονται του αυτισμού. Ποια είναι τα πιθανά εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους αυτά τα παιδιά ή οι ενήλικες και οι συνοδοί τους; Πώς μπορούν να βοηθήσουν μέσα από τον επαγγελματικό τους ρόλο οι αστυνομικοί και οι αξιωματικοί των δύο υπηρεσιών;

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

  • Φοιτητές, φιλολόγους και επαγγελματίες από τους χώρους των αρχείων, των βιβλιοθηκών και των μουσείων

Κύκλος ερευνητικών σεμιναρίων αρχείου Καβάφη 2020-2021
Ημερομηνίες: Πέμπτη 19:00-20:30
Διάρκεια: 06.05.2021 – 03.06.2021

Με αφορμή την ψηφιοποίηση του αρχείου Καβάφη από το Ίδρυμα Ωνάση, το έργο του Κ. Π. Καβάφη μπαίνει στο επίκεντρο της συζήτησης για τέταρτη χρονιά στον κύκλο Ερευνητικών Σεμιναρίων Αρχείου Καβάφη. Η ανάρτηση της ψηφιακής αναπαραγωγής των τεκμηρίων του αρχείου Καβάφη, συνοδευόμενη από την πλήρη αρχειονομική και φιλολογική τεκμηρίωσή τους, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης επεξεργασίας του αρχείου και δίνει την ευκαιρία σε νέους ερευνητές, μελετητές, ακαδημαϊκούς, αρχειακούς και πολιτιστικούς φορείς, σε ερευνητικά ιδρύματα αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο να μελετήσει και να αναλύσει τα πολύτιμα τεκμήρια, να επιχειρήσει την ανάπτυξη νέων επιστημονικών προσεγγίσεων και να δοκιμάσει την ανανέωση της ερευνητικής μεθοδολογίας.

Ο κύκλος των ερευνητικών σεμιναρίων 2020-2021, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της εποχής πραγματοποιείται με τη μορφή webinar και εστιάζει στις νέες δυνατότητες και τις νέες προκλήσεις που συνοδεύουν αυτή την σημαντική τομή, αναδεικνύοντας τους τρόπους και τα οφέλη της ενεργοποίησης των λογοτεχνικών αρχείων, αλλά και των αρχείων γενικότερα, στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Δείτε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους του Ιδρύματος Ωνάση εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο