Law and Economics in Energy Markets
Eφαρμοσμένη Στατιστική
MBA Food and Agribusiness
ΔΠΜΣ Χρηματοοικονομική και Τραπεζική

Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα από το Ίδρυμα Ωνάση Εκπαιδευτικά Νέα

Φέτος, το Ίδρυμα Ωνάση, δίνει σε όσους ενδιαφέρονται, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε μια σύντομη λίστα με τα τρέχοντα προγράμματα. Ακολουθήστε τον εκάστοτε σύνδεσμο για να λάβετε περισσότερη πληροφόρηση αλλά και να εγγραφείτε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει.
 

  • Για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

«Περιπλάνηση, εμπειρία, αποτύπωση: Η πόλη ως πεδίο δημιουργίας» - Στέγη
Ημερομηνίες: Τα Σάββατα, 2 και 9 Νοεμβρίου 2019 και τις Πέμπτες, 24 και 31 Οκτωβρίου 2019 & 7 Νοεμβρίου 2019.
Ώρες: 11:00-14:00 (Σάββατα) και 17:00-20:00 (Πέμπτες).
Με οδηγούς τα κλασικά κείμενα της δημιουργικής περιπλάνησης (ή αλλιώς, φλανερί), βγαίνεις στο κέντρο της πόλης, σε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιοχές της Αθήνας, για να συγκεντρώσεις υλικό και να αποτυπώσεις τη δική σου εμπειρία της περιπλάνησης.

Σε αυτό το εργαστήριο για εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας ή/και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θα επιχειρήσουμε να δούμε εκ νέου την πόλη που ήδη γνωρίζουμε, να περιπλανηθούμε σε γνώριμα, αλλά και αναπάντεχα σημεία της, να συλλέξουμε εικόνες και λέξεις από το τοπίο και να επιχειρήσουμε την ανασύσταση της προσωπικής εμπειρίας μέσα σε ένα μοναδικό εικαστικό βιβλίο, δημιουργώντας πρωτότυπα κείμενα και επεξεργαζόμενοι εικόνες με αναλογικά και ψηφιακά εργαλεία. Έτσι, ο καθένας θα δημιουργήσει ένα δικό του βιβλίο για την Αθήνα, με ξεχωριστό περιεχόμενο, σχήμα, υφή και υλικό.
Στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι αφενός να προσφέρει στους συμμετέχοντες μια «εργαλειοθήκη» παρατήρησης, καταγραφής και επεξεργασίας βιωμάτων, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αργότερα στη δική τους εκπαιδευτική διαδικασία, ανεξαρτήτως ειδικότητας, και αφετέρου να τους ωθήσει να πειραματιστούν οι ίδιοι στη δημιουργική γραφή, την εικαστική τυπογραφία και εικονοποιΐα ως σύγχρονοι flâneurs.
Συντελεστές: Αναστασία Δούκα (εικαστικός, συγγραφέας) & Χρήστος Χρυσόπουλος (συγγραφέας).

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

 

  • Για Προπτυχιακούς φοιτητές του 4ου έτους και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου

«Ο Καβάφης πάει Πανεπιστήμιο»
Ημερομηνίες: 6 -10 Απριλίου 2020
Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν ηλεκτρονικά στο education@onassis.org
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς το πρόγραμμα θα λάβουν Βεβαιώσεις Συμμετοχής.

Δείτε εδώ το αναλυτικό άρθρο μας για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Καβάφης πάει Πανεπιστήμιο» με όλες τις πληροφορίες.

 

  • Για γονείς και βρέφη από 12 μηνών έως 2 ετών

«Από την Αγκαλιά των Γονιών στην Αγκαλιά της Ομάδας» - Στέγη
Ώρες: 11:00-12:30
Ημερομηνίες:
Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 - θεματική: Άτομο - Ομάδα
Κυριακές: 10, 17, 24 Νοεμβρίου 2019 και 1 Δεκεμβρίου 2019 - θεματική: Χώρος
Κυριακές: 12, 19, 26 Ιανουαρίου 2020 και 2 Φεβρουαρίου 2020 - θεματική: Αισθήσεις
Κυριακές: 9, 16, 23 Φεβρουαρίου 2020 και 8 Μαρτίου 2020 | Θεματική: Φύση
Κυριακές: 15, 22, 29 Μαρτίου 2020 και 5 Απριλίου 2020 | Θεματική: Συναισθήματα
Σε αυτό το εργαστήριo, βρέφη από 12 μηνών έως 2 ετών μπαίνουν με τους γονείς τους σε μια αίθουσα, όπου υλικά και ερεθίσματα παρουσιάζονται σταδιακά και διεγείρουν τις αισθήσεις και τα αντανακλαστικά των παιδιών. Τα παιδιά παίζουν ελεύθερα, πειραματίζονται, δοκιμάζουν βήματα και κινήσεις, την ίδια στιγμή που περιβάλλονται διαρκώς από την ασφάλεια της αγκαλιάς των γονιών και της ομάδας. Εκεί, οι μικροί και μεγάλοι συμμετέχοντες θα κατοικήσουν αρχικά ως θεατές και σταδιακά θα παρασυρθούν και θα κινηθούν, διαμορφώνοντας αυθόρμητα την εξέλιξη της παράστασης, ως συνδημιουργοί μιας μαγευτικής καλλιτεχνικής εμπειρίας.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε πέντε κύκλους, με πέντε αντίστοιχες θεματικές. Η κάθε θεματική διαρκεί τέσσερις Κυριακές. Οι τρεις Κυριακές θα έχουν τη μορφή εργαστηρίου και η τέταρτη παράστασης.
Απαραίτητη είναι η παρακολούθηση όλων των συναντήσεων της κάθε θεματικής.
(Μια οικογένεια μπορεί να παρακολουθήσει από μια έως δύο θεματικές.)
Συντελεστές: Σάνια Στριμπάκου, χορογράφος, χορεύτρια, παιδαγωγός & Μόιρα Ραπανάκη, εικαστικός, παιδαγωγός (επιμέλεια κατασκευών εργαστηρίου).

Προσκεκλημένοι συνεργάτες: Κωνσταντίνια Βαφειάδου, ενδυματολόγος, εικαστικός (επιμέλεια κοστουμιών και σκηνικών για τις παραστάσεις) | Joe Tornabene, μουσικός (φλάουτο και βαρύτονο σαξόφωνο) | Λία Χαμηλοθώρη, χορεύτρια | Κώστας Γιαξόγλου, μουσικός (πιάνο και πλήκτρα).

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.
 

  • Για εφήβους 14-17 ετών

«Χαρτογραφώντας την πόλη με μυρωδιές»  - Στέγη
Ημερομηνίες: Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 και τις Κυριακές 24 Νοεμβρίου 2019 και 1 Δεκεμβρίου 2019.
Ώρες: 12:00-15:00
Ένας χάρτης είναι άραγε μόνο δρόμοι και πλατείες; Σίγουρα όχι. Είναι οι εμπειρίες μας, η ζωή, τα συναισθήματα και οι σκέψεις όσων ζούμε σε έναν τόπο. Έτσι, έχοντας ως πυξίδα τις αισθήσεις και, κυρίως, την όσφρηση, οι έφηβοι θα βγουν στην πόλη για βόλτα, χωρίς σκοπό, παρά μόνο για να συλλέξουν εμπειρίες, ακριβώς όπως οι flaneurs, οι περιπατητές, οι εξερευνητές της πόλης. Με τη βοήθεια των σημειώσεων που θα κρατήσουν στη διαδρομή τους και των υλικών που θα συγκεντρώσουν από τις αστικές τους περιηγήσεις, θα φτιάξουν –με την καθοδήγηση των συντονιστών– τα δικά τους κείμενα, που έπειτα θα πάρουν σχήμα και μορφή.
Θα γίνουν έργα visual poetry, προτείνοντας με αυτό τον τρόπο νέους, εναλλακτικούς χάρτες της πόλης.
Συντελεστές: Μελίνα Σιδηροπούλου, δημοσιογράφος | Βασίλης Ψαρράς Εικαστικος & ακαδημαϊκος 

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

 

  • Για εφήβους 13-17 ετών

«City Symphony» - Στέγη
Ημερομηνίες: Τις Παρασκευές, 25 Οκτωβρίου 2019, 1, 8, 15, 22 & 29 Νοεμβρίου 2019 και 6, 13 & 20 Δεκεμβρίου 2019.
Ώρες: 17:30-20:30
Τι ιστορία έχει να αφηγηθεί ένα πεταμένο παπούτσι σε μια πλατεία της Αθήνας; Τι μυστικό κρύβει ένα ξεφτισμένο παγκάκι στη γειτονιά του Νέου Κόσμου; Περιηγήσου σε διάφορα σημεία της Αθήνας καταγράφοντας ό,τι σου τραβάει την προσοχή και δημιούργησε τη δική σου εικόνα για την Αθήνα, ένα σύγχρονο City Symphony, μέσα από το βλέμμα και τις αφηγήσεις των αντικειμένων. Ένα ποιητικό ντοκιμαντέρ πόλης, που θα δώσει φωνή στη δική σου Αθήνα.
Το εργαστήριο ολοκληρώνεται με μια ανοιχτή προβολή του έργου των δύο κινηματογραφικών εργαστηρίων, «City Symphony» και «Η δική μου Βηρυτός».

Εξοπλισμός: Φωτογραφικές μηχανές, recorders, τριπόδια (εκτός Στέγης) και laptops (εντός Στέγης).
Συντελεστές: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, σκηνοθέτης & Οliwia Twardowska, σκηνοθέτρια. 

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

 

  • Για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου 

«Onassis Youth Festival» - Στέγη
Ημερομηνίες: Εργαστήρια: τέλη Οκτωβρίου/ αρχές Νοεμβρίου 2019 – Απρίλιος 2020. Φεστιβάλ: Παρασκευή 24, Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Απριλίου 2020.

Το φεστιβάλ που βάζει στο επίκεντρο της προσοχής του τους έφηβους, φέτος επιστρέφει για να σε ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και σε όλα όσα ανήκουν πλέον στην ιστορία.
Αντλώντας έμπνευση από τις σύγχρονες και υβριδικές γραφές, εξετάζοντας τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας, και ανακαλύπτοντας διαφορετικά πεδία και τρόπους γραφής αυτό το φεστιβάλ θα δώσει την ευκαιρία στους νέους να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. Όπως ακριβώς το θέλουν.
Με αφορμή την επίσημη αφήγηση της Ιστορίας αλλά και τις εναλλακτικές μορφές της, οι έφηβοι συμμετέχουν σε μια σειρά εργαστηρίων στις σχολικές τάξεις, δημιουργούν κάτι εντελώς νέο και ανεβαίνουν με ορμή στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, για ένα μανιφέστο που θα μπορούσε να ζει και μετά από 200 χρόνια.
Συντελεστές: Συντονισμός και καλλιτεχνική επίβλεψη: Μυρτώ Λάβδα, Οργάνωση: Ελεάννα Σεμίτελου και Λεωνίδας Παναγόπουλος
Συνεργάτες του Φεστιβάλ: Άρης Λάσκος & Αναστασία Γιαννάκη, Ομαδα 4 Frontal (Θανάσης Ζερίτης & Αριστέα Σταφυλαράκη), Cheek-Bones (Στέφανος Αχιλλέως & Αγγέλικα Σταυροπούλου), Γιώργος Βαλάης & Γιάννης Νικολαΐδης, Άρης Μπάλης & Βασίλης Μαγουλιώτης, Κατερίνα Γιαννοπούλου & Βασίλης Σάφος, Αντώνης Αντωνόπουλος κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα