Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο με θέμα: "Η μέθοδος Μοντεσόρι και η Δημιουργική Μάθηση για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης στο δημοτικό"

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ SEDIN (Creative Methods for Successful Inclusion in Multicultural Schools) προσκαλείστε σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο που στοχεύει στην απόκτηση δεξιοτήτων σχετικά με την χρήση στοιχείων της μεθόδου Μοντεσσόρι και της Δημιουργικής Μάθησης για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης στην τάξη. Το σεμινάριο απευθύνεται σε δασκάλους του δημοτικού και εκπαιδευτικούς που εργάζονται με παιδιά από διαφορετικές εθνικότητες.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 40 ωρών. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι εντελώς δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής μόνο έπειτα από πιλοτική εφαρμογή των μεθόδων αυτών με τα παιδιά της τάξης σας. Όταν ολοκληρωθεί η περίοδος των εγγραφών θα σας σταλεί e-mail με τον κωδικό πρόσβασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα καθώς και περαιτέρω οδηγίες για το μάθημα.

Λίγα λόγια για τις μεθόδους

Η μέθοδος Montessori είναι από τις πιο γνωστές μεθόδους παγκοσμίως για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Αναπτύχθηκε αρχικά για παιδιά από τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της Ιταλίας. Βασίζεται σε 5 βασικές αρχές: ο Σεβασμός για το παιδί, ο Αφομοιωτικός Νους, οι Ευαίσθητες Περίοδοι, το Προετοιμασμένο Περιβάλλον και η Αυτοεκπαίδευση.  Στόχος της εκπαίδευσης του SEDIN δεν είναι να εκπαιδεύσει δασκάλους Μοντεσσόρι αλλά να δείξει πώς κάποιες βασικές αρχές της μεθόδου Μοντεσσόρι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης στην τάξη. Υπεύθυνος οργανισμός για την μεταφορά των αρχών της μεθόδου Μοντεσσόρι στο πρόγραμμα SEDIN είναι η Waterpark Montessori International

Η μέθοδος της Δημιουργικής Μάθησης είναι μία μέθοδος που βασίζεται στην χρήση θεατρικών τεχνικών για να προωθήσει την μάθηση στην τάξη. Αναπτύχθηκε για παιδιά του δημοτικού σχολείου και βασίζεται στην αρχή ότι τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν συμμετέχουν ενεργά στην διαδικασία της μάθησης παρά όταν είναι παθητικοί ακροατές. Η μέθοδος βοηθάει τους δασκάλους να μετατρέψουν την διδακτέα ύλη οποιουδήποτε μαθήματος σε θεατρικό σενάριο και να το εφαρμόσουν με τα παιδιά στην τάξη. Υπεύθυνος οργανισμός για την μεταφορά της μεθόδου στο πρόγραμμα SEDIN είναι το Κέντρο Σπουδών Λαϊκού Θεάτρου.
  
Το πρόγραμμα θεωρεί ότι αυτές οι δύο μέθοδοι μπορούν να υποστηρίξουν την καλύτερη ένταξη παιδιών από διαφορετικές εθνικότητες στην τάξη επειδή  προωθούν την κριτική σκέψη, τη συνεργασία και τη χρήση μη-λεκτικών στοιχείων.

Κάντε αίτηση μέχρι τις 8 Νοεμβρίου εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο