Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δείτε τα νέα Erasmus-Mundus μεταπτυχιακά προγράμματα που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το Erasmus+ έχει επιλέξει 44 νέα κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα Erasmus Mundus που θα προσφέρουν υποτροφίες σε φοιτητές από όλο τον κόσμο για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021! Τα νέα αυτά προγράμματα θα προστεθούν στον κατάλογο των μεταπτυχιακών "Erasmus Mundus" που ήδη λειτουργούν. Έτσι, τον Οκτώβριο περίπου 120 προγράμματα θα ανοίξουν τις αιτήσεις τους για να χορηγήσουν υποτροφίες σε φοιτητές που θέλουν να ξεκινήσουν μεταπτυχιακό πρόγραμμα το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Αξίζει να σημειωθέι ότι, το Erasmus+ έχει επενδύσει πάνω από 166 εκατομμύρια ευρώ σε αυτά τα 44 προγράμματα, εκ των οποίων τα περισσότερα χρήματα πηγαίνουν για αυτό τον σκοπό, δηλαδή για να μπορέσουν να πληρώσουν 3,422 υποτροφίες για φοιτητές από όλο τον κόσμο για να παρακολουθήσουν αυτά τα μεταπτυχιακά προγράμματα διαρκείας 2 χρόνων.

 

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των Κοινών Μεταπτυχιακών Προγράμματων;

Τα κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα χαρακτηρίζονται από πληθώρα επιστημονικών αντικειμένων, αφού περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως η Ιατρική, η Δασοκομία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι Οικονομικές Επιστήμες, η Ρομποτική, τα Κινούμενα σχέδια, η Θεωρητική χημεία, η Ενέργεια, οι Σπουδές Φύλου και πολλά άλλα!

Τί είναι όμως αυτό που κάνει αυτά τα προγράμματα τόσο ξεχωριστά; 

Η ιδιαιτερότητα των προγραμμάτων αυτών έγκεται στο γεγονός ότι αυτά είναι κοινά προγράμματα σπουδών δηλαδή συνδυάζουν την καλύτερη διδασκαλία, από διαφορετικά πανεπιστήμια και συχνά από διαφορετικές σχολές και κλάδους! Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε δύο ή περισσότερα από αυτά τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια κατά τη διάρκεια των δύο ετών. Επιπρόσθετα, οι περισσότεροι φοιτητές μπορούν να κάνουν πρακτική άσκηση σε μια εταιρία ή σε οποιαδήποτε άλλο οργανισμό ούτως ώστε να αποκτήσουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία. Κατ' επέκταση, οι φοιτητές αυτών των ιδιαίτερων προγραμμάτων αποφοιτούν με τα κατάλληλα προσόντα και δεξιότητες και προετοιμάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να «βγουν» στην αγορά εργασίας ως επαγγελματίες, ή ερευνητές σε εξειδεικευμένους τομείς

 

Συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο!

Συνολικά, τα νέα 44 προγράμματα περιλαμβάνουν 237 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που προσφέρουν ενότητες του προγράμματος και άλλους 796 συνεργαζόμενους εταίρους που προσφέρουν πρακτική άσκηση, πρόσθετη εξειδικευμένη διδασκαλία και ερευνητικές ευκαιρίες. Συνολικά συμμετέχουν 31 χώρες από την Ευρώπη και 65 χώρες από άλλα μέρη του κόσμου.

Έχουν πλέον περάσει δεκαπέντε χρόνια από την επιλογή των πρώτων μεταπτυχιακών προγραμμάτων Erasmus Mundus! Από το 2004 πάνω από 25.000 φοιτητές από 183 χώρες έχουν κερδίσει υποτροφίες για να σπουδάσουν σε 435 προγράμματα!

 

Χρήσιμοι συνδέσμοι:

  • Δείτε τα νέα προγράμματα που εγκρίθηκαν εδώ
  • Δείτε τα προγράμματα που πρόσφεραν πέρυσι υποτροφίες εδώ 

O κατάλογος με όλα τα προγράμματα που θα προσφέρουν υποτροφίες για το 2020-2021 θα ανακοινωθεί τέλη Οκτωβρίου του 2019. To eduguide.gr θα σας ενημερώσει μόλις ανακοινωθούν οι υποτροφίες!

 

Κατεβάστε το app του eduguide.gr!
Eνημερωθείτε πρώτοι για κάθε σημαντικό νέο, εκδήλωση ή νέα προκήρυξη γύρω από το αντικείμενο σπουδών σας! Κατεβάστε δωρεάν το eduguide App - έκδοση 1.1, την πλέον σύγχρονη εφαρμογή μας για κινητά (iOS & Android) που προσαρμόζεται απόλυτα στις δικές ανάγκες πληροφόρησης γύρω από τα μεταπτυχιακά, τις υποτροφίες και τα νέα των σπουδών σας!

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο