ΠΜΣ Πληροφορική και Εφαρμογές
ΠΜΣ Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής- Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
ΠΜΣ Δίκτυα Επικοινωνιών Νέας Γενιάς και Κατανεμημένα Περιβάλλοντα Εφαρμογών
MBA Food and Agribusiness
AUTH - Department of Journalism
ELGS Postrgraduate Programmes

«Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και Δράμα»: Ανοικτό διαδικτυακό μάθημα μέσω του Mathesis από τον Βάιο Λιαπή, Καθηγητή Θεατρικών Σπουδών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου Εκπαιδευτικά Νέα

Το αρχαίο ελληνικό δράμα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θεατρικής ζωής στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Η εξοικείωσή μας ως θεατές με αυτή τη μορφή θέατρου, που άνθισε πριν από 25 αιώνες, ίσως μας κάνει να παραβλέπουμε πόσο ριζικά διαφορετικό ήταν το αρχαίο θέατρο από το σύγχρονο, τόσο ως θέαμα, όσο και ως βιωμένη εμπειρία. Αυτή ακριβώς η πολυδιάσταση φύση της αρχαίας ελληνικής θεατρικής ζωής είναι το κεντρικό θέμα του νέου ανοικτού διαδικτυακού μαθήματος με τίτλο «Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και Δράμα», το οποίο σχεδίασε και διδάσκει ο Βάιος Λιαπής, Καθηγητής Θεατρικών Σπουδών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το μάθημα προσφέρεται διαδικτυακά μέσω της Πλατφόρμας Mathesis, ένα τμήμα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ), με σκοπό την δωρεάν προσφορά διαδικτυακών μαθημάτων για το ευρύ κοινό. 

To διαδικτυακό μάθημα «Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και Δράμα» έχει διάρκεια πέντε (5) εβδομάδες και η έναρξή του έχει οριστεί για τις 16 Δεκεμβρίου 2019. Μπορεί να το παρακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος δωρεάν και καταβάλλεται μόνο ένα μικρό ποσό της τάξης των 20 Ευρώ για την έκδοση επιτυχούς βεβαίωσης παρακολούθησης. Η δημιουργία του μαθήματος στηρίχθηκε σε προσωπική δωρεά του κ. Γιώργου Αγουρίδη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

---
Η ομάδα του eduguide.gr
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο