Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

«Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και Δράμα»: Ανοικτό διαδικτυακό μάθημα μέσω του Mathesis από τον Βάιο Λιαπή, Καθηγητή Θεατρικών Σπουδών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το αρχαίο ελληνικό δράμα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θεατρικής ζωής στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Η εξοικείωσή μας ως θεατές με αυτή τη μορφή θέατρου, που άνθισε πριν από 25 αιώνες, ίσως μας κάνει να παραβλέπουμε πόσο ριζικά διαφορετικό ήταν το αρχαίο θέατρο από το σύγχρονο, τόσο ως θέαμα, όσο και ως βιωμένη εμπειρία. Αυτή ακριβώς η πολυδιάσταση φύση της αρχαίας ελληνικής θεατρικής ζωής είναι το κεντρικό θέμα του νέου ανοικτού διαδικτυακού μαθήματος με τίτλο «Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και Δράμα», το οποίο σχεδίασε και διδάσκει ο Βάιος Λιαπής, Καθηγητής Θεατρικών Σπουδών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το μάθημα προσφέρεται διαδικτυακά μέσω της Πλατφόρμας Mathesis, ένα τμήμα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ), με σκοπό την δωρεάν προσφορά διαδικτυακών μαθημάτων για το ευρύ κοινό. 

To διαδικτυακό μάθημα «Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και Δράμα» έχει διάρκεια πέντε (5) εβδομάδες και η έναρξή του έχει οριστεί για τις 16 Δεκεμβρίου 2019. Μπορεί να το παρακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος δωρεάν και καταβάλλεται μόνο ένα μικρό ποσό της τάξης των 20 Ευρώ για την έκδοση επιτυχούς βεβαίωσης παρακολούθησης. Η δημιουργία του μαθήματος στηρίχθηκε σε προσωπική δωρεά του κ. Γιώργου Αγουρίδη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο