Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Απονομή Βραβείου Σπουδαστών HBA-UK 2019 Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας Hellenic Bankers Association – UK

Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς η Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας «Hellenic Bankers Association – UK (HBA-UK)» εγκαινίασε φέτος το Ετήσιο Βραβείο Σπουδαστών HBA-UK με σκοπό την προαγωγή της ερευνητικής αριστείας σε θεματικές που άπτονται του χρηματοοικονομικού τομέα. Η ένωση ιδρύθηκε το 1994 με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ επαγγελματιών Ελληνικής (τόσο απο Ελλάδα όσο και απο Κύπρο) καταγωγής που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, με έδρα το Λονδίνο.

Το πρώτο βραβείο και χρηματικό έπαθλο απέσπασε ο φοιτητής της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Χαράλαμπος Καραγιαννάκης για την διπλωματική του εργασία στην οποία μελέτησε το φαινόμενο της αντίστροφης σχέσης ρίσκου-απόδοσης στις διεθνείς χρηματαγορές, καθώς και τις επενδυτικές στρατηγικές που απορρέουν από αυτή τη σχέση. Τη δεύτερη θέση κέρδισε ο Νικόλαος Ζιόγκας, φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναλύοντας τις καταναλωτικές συνήθειες των Gen-Z αναφορικά με τις τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα που προσφέρονται στην Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες – φοιτητές ή απόφοιτοι που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους από το 2016 και μετά, σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας ή της Κύπρου – κλήθηκαν να υποβάλουν τις ερευνητικές εργασίες που υλοποίησαν στο πλαίσιο των σπουδών τους. Την επιστημονική αξιολόγηση των εργασιών και την ανάδειξη των νικητών ανέλαβε ομάδα ακαδημαϊκών και επαγγελματιών του HBA-UK.

Η τελετή βράβευσης, η οποία συνέπεσε με τον εορτασμό της 25ης επετείου της Ένωσης, διεξάχθηκε την 8η Ιουνίου 2019 στο ξενοδοχείο Mandarin στο Knightsbridge του Λονδίνου. Την απονομή των βραβείων παρακολούθησαν πέραν των 200 διακεκριμένων καλεσμένων από τον χρηματοοικονομικό και τραπεζικό τομέα, ενώ δόθηκε η ευκαιρία στους δύο βραβευθέντες φοιτητές να παρουσιάσουν συνοπτικά το έργο τους στο ακροατήριο.

Η απονομή των βραβείων στους δύο φοιτητές έγινε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας (HBA-UK), κύριο Λούη Λοΐζου, ο οποίος συνεχάρη τους φοιτητές για την ερευνητική τους αριστεία. Επίσης ο κος Λοΐζου μεταξύ αλλων τόνισε την μεγάλη σημασία και στρατηγικό ρόλο που εχει  το HBA-UK τόσο για τα τεκτενόμενα στην Αγγλία όσο και την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου μεταξύ Αγγλίας, Ελλάδας και Κύπρου. Η στενή αυτή συνεργασία βοηθά πάρα πολύ την επικοινωνία και ανάπττυξη των σχέσεων των φοιτητών αλλά πολύ περισσότερο την σύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με την αγορά εργασίας.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο