Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τις υποτροφίες Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA)

Συνεχίζονται μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2021 οι αιτήσεις για τις Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) Individual Fellowships (IF).

Πρόκειται για κάλεσμα ανοιχτό σε ερευνητές που έχουν ολοκληρώσει τις διδακτορικές σπουδές τους, ή έχουν τουλάχιστον 4 έτη ερευνητικής εμπειρίας  μετά το μεταπτυχιακό τους μέχρι τη λήξη της προθεσμίας.

Οι μεμονωμένες υποτροφίες αποσκοπούν να βοηθήσουν έμπειρους ερευνητές να προχωρήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες μέσω της προηγμένης κατάρτισης και της διεθνούς κινητικότητας. Ο οργανισμός υποδοχής μπορεί να είναι πανεπιστήμιο, ερευνητικό ιδρύμα, εταιρεία ή άλλη μη ακαδημαϊκή οργάνωωση. Σε αυτό το πλαίσιο, δύο κατηγορίες είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για επιστήμονες που θέλουν να επανεκινήσουν την καριέρα τους μετά από διάλειμμα (Career Restart Panel), ή που εργάζονταν εκτός Ευρώπης για ένα διάστημα και θα ήθελαν να επιστρέψουν (Reintegration Panel), οι ευρωπαϊκές και οι παγκόσμιες υποτροφίες.

Ευρωπαϊκές ή Παγκόσμιες Υποτροφίες

Οι Ευρωπαϊκές υποτροφίες διεξάγονται στα κράτη μέλη και είναι ανοιχτές για τους ερευνητές που έρχονται στην Ευρώπη ή μετακινούνται εντός της Ευρώπης. Οι ευρωπαϊκές υποτροφίες έχουν διάρκεια 12 έως 24 μηνών.

Οι Παγκόσμιες υποτροφίες βασίζονται σε απόσπαση 12-24 μηνών σε τρίτη χώρα εκτός Ευρώπης και υποχρεωτική φάση επιστροφής 12 μηνών σε έναν ευρωπαϊκό οργανισμό υποδοχής.

Οι Ατομικές Υποτροφίες MCSA προσφέρουν ευνοϊκές συνθήκες απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένης της ευκαιρίας εργασίας μερικής απασχόλησης , τη δημιουργία της δικής  σας start-up ή της ταυτόχρονης παρακολούθησης ανώτερων σπουδών

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μελετήσουν την Ανοικτή Πρόσκληση στην Πύλη Συμμετεχόντων για το Πρόγραμμα Horizon 2021 καθώς και το σχετικό Guide for Applicants.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο