Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Σχολές Τεχνών και Αρχιτεκτονικής στη Γαλλία

Η περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής υποψηφιοτήτων για προγράμματα σπουδών στις Τέχνες και στην Αρχιτεκτονική ξεκίνησε στην ιστοσελίδα του δικτύου CampusArt και θα ισχύει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

Το CampusArt είναι ένα δίκτυο γαλλικών Ιδρυμάτων που προτείνει προγράμματα σπουδών στον τομέα των Τεχνών και της Αρχιτεκτονικής και συντονίζεται από την Agence Campus France, με την υποστήριξη των γαλλικών υπουργείων Παιδείας, Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας, Εξωτερικών και Διεθνούς Ανάπτυξης και Πολιτισμού.

Ο δικτυακός τόπος www.campusart.org δίνει πρόσβαση (υπό ορισµένους όρους) σε προγράμματα σπουδών στις εικαστικές τέχνες, την αρχιτεκτονική, τον κινηματογράφο, το σχέδιο, την οπτική επικοινωνία, τη μόδα, τη μουσική, την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων... σε  επίπεδο προπαρασκευαστικά,  Licence, Master, post-Master και Doctorat, που προτείνονται από τις Σχολές που είναι μέλη του δικτύου.

Η επιλογή προγράμματος σπουδών συνοδεύεται από μια γρήγορη και διαδραστική διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής υποψηφιοτήτων, που επιτρέπει στους αλλοδαπούς φοιτητές να συμπληρώσουν ένα μόνο φάκελο υποψηφιότητας που θα εξετάσουν   πάνω από 160 Σχολές. 

Μια απάντηση σχετικά με την υποψηφιότητα θα δοθεί τον Απρίλιο του 2021 ώστε οι υποψήφιοι να μπορούν να ετοιμάσουν τη διαμονή τους το συντομότερο δυνατόν.

Η υπηρεσία αυτή είναι δωρεάν  μέχρι τη στιγμή που ο ίδιος ο υποψήφιος αποφασίζει να επιλέξει ένα προτεινόμενο πρόγραμμα σπουδών.

Το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας είναι το εξής:

 • 2 Νοεμβρίου 2020 έως 28 Φεβρουαρίου 2021 : Άνοιγμα του ιστότοπου υποψηφιότητας CampusArt.
  Κατάθεση του ηλεκτρονικού φακέλου υποψηφιότητας CampusArt από τους φοιτητές.
 • 28 Φεβρουαρίου 2021 : Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης του ηλεκτρονικού φακέλου υποψηφιότητας CampusArt.
  Καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των έντυπων φακέλων υποψηφιότητας στο Agence Campus France Paris.
  Έναρξη πιθανών τηλεφωνικών συνεντεύξεων ή βιντεοσυσκέψεων με τους υποψήφιους.
  Έναρξη προτάσεων για προ-εγγραφή από τα Ιδρύματα προς τους υποψήφιους, μέσω της πλατφόρμας CampusArt.
 • 30 Απριλίου 2021 : Λήξη των προτάσεων για προ-εγγραφή από τα Ιδρύματα προς τους υποψήφιους μέσω της πλατφόρμας τους CampusArt.
 • 30 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2021 : Απαντήσεις των υποψηφίων στο λογαριασμό τους CampusArt στις προτάσεις των Ιδρυμάτων.
 • 15 Μαΐου 2021 : Καταληκτική ημερομηνία επιβεβαίωσης εγγραφής σε πρόγραμμα σπουδών από τους φοιτητές στο λογαριασμό τους CampusArt.
  Κλείσιμο του ιστότοπου υποψηφιότητας CampusArt.
 • Τέλος Μαΐου 2021 : Προετοιμασία και αποστολή πρωτότυπων βεβαιώσεων προ-εγγραφών από τα Ιδρύματα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Campus Art .

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο