Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το 4ο θερινό σχολείο Ελλήνων Δασκάλων «Playing with protons» που θα γίνει στο CERN Εκπαιδευτικά Νέα

Τα πειράματα Compact Muon Solenoid (CMS) και ATLAS στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN), σε συνεργασία με το Perimeter Institute (Καναδάς) και με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού έργου Open Schools for Open Societies (OSOS), διοργανώνουν Καλοκαιρινό Σχολείο με τίτλο «Παίζοντας με τα Πρωτόνια 2019», που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη της Ελβετίας,  26 με 30 Αυγούστου 2019.

Το Καλοκαιρινό Σχολείο απευθύνεται σε όλους τους μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα αλλά και σε αμιγή ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και είναι δάσκαλοι (ΠΕ70) ή καθηγητές θετικών επιστημών (ΠΕ19 ή ΠΕ20).

Στόχοι του Καλοκαιρινού Σχολείου

  • H εξοικείωση των συμμετεχόντων με την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία στο CERN, το μεγαλύτερο εργαστήριο σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο.
  • Η έμπνευση και παρακίνηση των συμμετεχόντων να μεταφέρουν τον διερευνητικό τρόπο σκέψης, την κουλτούρα διεθνούς επιστημονικής συνεργασίας και το θετικό κοινωνικό πρόσημο του CERN στους μαθητές τους, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως πρότυπα και πολλαπλασιαστικοί παράγοντες στην εκπαιδευτική κοινότητα και ευρύτερα στην κοινωνία.
  • Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη πρωτότυπων και συμμετοχικών εκπαιδευτικών δράσεων με στόχο την ενίσχυση του επιστημονικού κεφαλαίου των μαθητών και των οικογενειών τους και ειδικότερα εκείνων που δεν εκπροσωπούνται επαρκώς στην Ελλάδα.

Δομή του Καλοκαιρινού Σχολείου

  • Διαλέξεις και Q&As από μέλη της επιστημονικής κοινότητας του CERN - Επισκέψεις σε πειραματικές εγκαταστάσεις του CERN
  • Βιωματικά εργαστήρια και ομάδες εργασίας σχεδιασμού πρωτότυπων εκπαιδευτικών δράσεων.

Τα παραπάνω θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 09:00 έως τις 18:00.

Παροχές του Καλοκαιρινού Σχολείου στους Συμμετέχοντες

Δωρεάν διαμονή στους ξενώνες του CERN σε μονόκλινα δωμάτια. Σας ενημερώνουμε ότι τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής καθώς και τα έξοδα διατροφής θα βαρύνουν τους συμμετέχοντες στο Καλοκαιρινό Σχολείο. Οι συμμετέχοντες θα φροντίσουν οι ίδιοι για το τρόπο μετάβασής τους προς και από την Γενεύη.

Οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής στο Καλοκαιρινό Σχολείο περιγράφονται αναλυτικά στην ηλεκτρονική φόρμα αίτησης.

Οι αιτήσεις ξεκίνησαν και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) της 30ης Απριλίου 2019.

Για να υποβάλετε αίτηση, πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα