Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες υποστήριξης κινητικότητας "Go Styria" στο Πανεπιστήμιο Graz της Αυστρίας

Προκηρύχθηκε για το 2024/25 το πρόγραμμα υποτροφιών για την υποστήριξη της κινητικότητας μεταπτυχιακών φοιτητών/-τριών και μεταδιδακτορικών ερευνητών/-τριών, της επαρχίας Styria της Αυστρίας, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Graz.

Η υποτροφία χορηγείται για 4 μήνες κατ' ανώτατο όριο, ενώ είναι δυνατή η χορήγηση υποτροφίας για μικρότερο χρονικό διάστημα (1 έως 3 μήνες).

Έναρξη κινητικότητας όχι πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2024, λήξη κινητικότητας το αργότερο στις 31 Αυγούστου 2025

Η υποτροφία αφορά:

α) μεταπτυχιακούς/-ές φοιτητές/-τριες, είτε εγγεγραμμένους/-ες σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών είτε Υ.Δ. εν ενεργεία, σε πανεπιστήμια χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (*) (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας), με μηνιαία χορηγία 900 ευρώ και απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης 

β) αριστούχους κατόχους διδακτορικής διατριβής όχι παλαιότερης του 1 έτους από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και οι οποίοι/-ες ανήκουν επί του παρόντος στο ακαδημαϊκό προσωπικό πανεπιστημίων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (*) (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας), με μηνιαία χορηγία 1200 ευρώ.

Υποβολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις, με τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, υποβάλλονται έως 29 Απριλίου 2024 (1 μ.μ. ώρα Κεντρικής Ευρώπης).
Οι μεταπτυχιακοί/διδακτορικοί φοιτητές πρέπει να παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες έως τις 23 Απριλίου 2024  -> βλέπε Διαδικασία αίτησης

Επειδή και στις δύο περιπτώσεις προβλέπεται για την υποβολή της αίτησης να υπάρχει πρόσκληση από ακαδημαϊκό/-ή επόπτη/-τρια του Πανεπιστημίου Graz, συνίσταται οι ενδιαφερόμενοι/-ες να αντλήσουν σχετικές πληροφορίες από τις ιστοσελίδες των προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου.

Δείτε περισσότερα για τις υποτροφίες εδώ

Επίσης, στις 8 και 16 Απριλίου 2024, στις 14.00 (CET) θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά info session στον σύνδεσμο unimeet: https://unimeet.uni-graz.at/b/gra-oxh-xfo-inh

(*) Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Ελλάδα, Ουγγαρία, Κοσσυφοπέδιο, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο