Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες γλωσσομάθειας της Γερμανικής σε Έλληνες ανέργους από το Goethe-Institute Φρανκφούρτης και Ντίσελντορφ

Σε συνεργασία με το΄Ιδρυμα Metzler Stiftung στη Φρανκφούρτη και το ΄Ιδρυμα HSBC Trinkaus Jugend und Bildung e.V. τα Goethe-Institute Φρανκφούρτης και Ντίσελντορφ προκηρύσσουν και φέτος 32 υποτροφίες γλωσσομάθειας της Γερμανικής για μηχανικούς διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και επιστήμονες και ειδικούς επαγγελμάτων υγείας, που είναι άνεργοι στην πατρίδα τους ή βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας. 

Στόχος της υποτροφίας αυτής είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αναλάβουν μία θέση εργασίας στη Γερμανία. Διδάσκονται Γερμανικά με στόχο την απόκτηση γνώσεων Γερμανικών σε επίπεδο Β2 και C1, καθώς και τη συμμετοχή τους στην εξέταση C1 μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία γενική εικόνα της αγοράς εργασίας στη Γερμανία, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης για εργασία στη Γερμανία. Ακολουθούν 4 εβδομάδες παραμονής με στόχο την εμβάθυνση των διαδικασιών προετοιμασίας αιτήσεων εργασίας,  βιογραφικών / συνεντεύξεων και αναζήτηση κατοικίας. Η διαμονή και οι δαπάνες διατροφής καλύπτονται και τον τελευταίο μήνα.

Η υποτροφία περιλαμβάνει

  • τα δίδακτρα για εντατικό τμήμα γλωσσομάθειας διάρκειας 4 μηνών και 25Διδακτικών Ωρών την εβδομάδα, συνολικά 400 (ΔΩ) στα Ινστιτούτα Goethe στη Φρανκφούρτη και στο Ντίσελντορφ
  • τα εξέταστρα για τη συμμετοχή στην εξέταση πιστοποίησης γλωσσομάθειας Γ1
  • τις δαπάνες διαμονής σε διαμέρισμα για 5 μήνες
  • τις δαπάνες διατροφής ύψους 400,00 € μηνιαίως (διατροφή και προσωπικά έξοδα) για 5 μήνες      
  • Υποστήριξη από μέντορα (συνεργάτες των ιδρυμάτων Bankhaus Metzler στη Φρανκφούρτη και της HSBC Trinkaus στο Ντίσελντορφ)

Τα έξοδα μετάβασης στη Φρανκφούρτη ή στο Ντίσελντορφ καλύπτονται από τους υποτρόφους.

Δείτε περισσότερα για την υποτροφία, το πρόγραμμα και τη διαδικασία συμμετοχής εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο