Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες για μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών από το Ίδρυμα Μαθηματικών Επιστημών των Παρισίων

Το Ίδρυμα Μαθηματικών Επιστημών των Παρισίων (FSMP) αποτελεί ένα δίκτυο Αριστείας, το οποίο έχει συσταθεί από τα Πανεπιστήμια και τα Ιδρύματα έρευνας του Παρισιού. Συνεργάζεται με τα κάτωθι Πανεπιστήμια και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα:

Το Ίδρυμα Μαθηματικών Επιστημών των Παρισίων χορηγεί σε φοιτητές οι οποίοι επιλέχθηκαν κατόπιν υποβολής υποψηφιότητας, υποτροφίες για Master διάρκειας ενός ή δύο ετών.

Οι επιτυχείς υποψήφιοι εντάσσονται στα μεταπτυχιακά προγράμματα μαθηματικών επιστημών ή θεωρητικής πληροφορικής των Πανεπιστημίων που απαρτίζουν το δίκτυο FSMP.  Έχουν λοιπόν την ευκαιρία να επωφεληθούν από μια μοναδική γκάμα Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, τα οποία στηρίζονται στα εργαστήρια έρευνας μαθηματικών επιστημών του Παρισίου.

Αυτό το παριζιάνικο δίκτυο αποτελεί τον σημαντικότερο πόλο έρευνας παγκοσμίως στον συγκεκριμένο τομέα. Απαριθμεί πάνω από 1.200 ερευνητές (μεταξύ των οποίων, 5 βραβευμένοι με μετάλλιο Fields, 19 Ακαδημαϊκοί και  πάνω από 200 βραβευθέντες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο) οι οποίοι διδάσκουν, ως επί το πλείστον, στα μεταπτυχιακά προγράμματα του δικτύου FSMP, σύμφωνα με τη «Γαλλική Σχολή Μαθηματικών».

Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το Master του FSMP απευθύνεται σε πτυχιούχους φοιτητές τμημάτων Μαθηματικών ή Θεωρητικής Πληροφορικής από Πανεπιστήμια εκτός της Γαλλίας. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής αίτησης έως τις 22 Ιανουαρίου 2020 (23:59, ώρα Παρισίου).

Περισσότερες πληροφορίες: 

https://www.sciencesmaths-paris.fr/fr/pgsm-master-794.htm

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο