Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες έρευνας από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard προσφέρει ερευνητικές υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Οι υποτροφίες δίνονται για ατομική ή και ομαδική έρευνα που αφορά στην Αρχαία Ελλάδα ή στον Ελληνισμό γενικότερα. Η προτεινόμενη έρευνα μπορεί να αφορά οποιαδήποτε πτυχή του Ελληνισμού που προσεγγίζεται μέσω οποιουδήποτε επιστημονικού κλάδου, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, της εθνολογίας, της ανθρωπολογίας, της αρχαιολογίας, της ιστορίας της τέχνης, της εκπαίδευσης, της ιστορίας, της λογοτεχνικής κριτικής, των φυσικών επιστημών, της φιλολογίας, της θεολογίας της κοινωνιολογία, καθώς και συναφών πεδίων.

Κάθε υποτροφία περιλαμβάνει επίδομα μέχρι $18,000, στέγαση στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Washington, DC για περίοδο έως 16 εβδομάδες, ιατρική ασφάλιση και έξοδα ταξιδίου. Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως την 1η Οκτωβρίου 2020. Οι συστατικές επιστολές γίνονται δεκτές έως την 11η Οκτωβρίου 2020.

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, εάν κάποιοι υποψήφιοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ουάσιγκτον, λόγω της πανδημίας, θα έχουν την επιλογή να εργαστούν εξ αποστάσεως.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει έρευνα υψηλής ποιότητας σε θέματα που σχετίζονται με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Το πρόγραμμα παρέχει ευελιξία όσον αφορά την παραμονή στο CHS και τα επίπεδα οικονομικής υποστήριξης.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 1 Οκτωβρίου 2020
Προθεσμία υποβολής συστατικών επιστολών: 11 Οκτωβρίου 2020

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Harvard.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο