Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποτροφίες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμια του Καναδά

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιχορηγεί μέσω δωρεάς υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές, οι οποίες θα προσφέρουν σε Έλληνες φοιτητές την ευκαιρία να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα πανεπιστήμια McGill, Ottawa και Montreal, και να συμβάλλουν στο χτίσιμο των θεμελίων για μελλοντικές συνεργασίες ανάμεσα στον Καναδά και την Ελλάδα. Η Υποτροφία δημιουργήθηκε με αφορμή τον εορτασμό των 70 ετών Ελληνοκαναδικών σχέσεων.  

Υποτροφία για σπουδές στο Πανεπιστήμιο McGill

Το Πανεπιστήμιο McGill ιδρύθηκε το 1821 και είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά πανεπιστήμια στον κόσμο. Το Πανεπιστήμιο αποτελείται από ένα διεθνές και ποικιλόμορφο φοιτητικό σώμα, με φοιτητές που προέρχονται από περίπου 150 χώρες. Λειτουργεί σε δύο πανεπιστημιουπόλεις, προσφέρει περισσότερα από 300 προγράμματα σπουδών και συνεργάζεται με τέσσερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

H υποτροφία ανέρχεται περίπου στα $34.000 και μπορεί να ανανεωθεί για ένα ακόμη έτος, με την προϋπόθεση ότι η υψηλή επίδοση και η πλήρης φοίτηση συνεχίζονται.

Η επόμενη υποτροφία Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα δοθεί σε ένα φοιτητή ή υποψήφιο φοιτητή την Άνοιξη του 2021. Συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τη Σχολή που τους ενδιαφέρει για να ενημερωθούν για την καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων του συγκεκριμένου Τμήματος/Σχολής στην οποία σκοπεύουν να υποβάλουν αίτηση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης, δείτε εδώ

Υποτροφία για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ottawa

Το Πανεπιστήμιο Ottawa ιδρύθηκε το 1848 και είναι σήμερα το μεγαλύτερο δίγλωσσο πανεπιστήμιο στη Βόρεια Αμερική. Το Πανεπιστήμιο είναι ένα από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα του Καναδά. Έχει μακροχρόνια παράδοση στην υποδοχή φοιτητών από όλον τον κόσμο. 

Η υποτροφία Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δίνεται αυτόματα από την επιτροπή επιλογής, χωρίς να υπάρχει ξεχωριστή αίτηση για αυτήν. Η επιτροπή θα εξετάσει όλους τους φοιτητές που πληρούν τα κριτήρια για την υποτροφία. Μπορείτε να δείτε αυτά τα κριτήρια εδώ.

Η υποτροφία επίσης μπορεί να ανανεωθεί για ένα ακόμη έτος, με την προϋπόθεση ότι η υψηλή επίδοση και η πλήρης φοίτηση συνεχίζονται.

Υποτροφία για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Montreal

Το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ ιδρύθηκε το 1878. Μαζί με τις δύο θυγατρικές σχολές του, την École Polytechnique και το HEC Montreal, αποτελεί το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στο Κεμπέκ και το δεύτερο μεγαλύτερο στον Καναδά. 

Για να διεκδικήσουν υποτροφία, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πρώτα να είναι εγγεγραμμένοι σε ένα από τα μεταπτυχιακά προγράμματα του πανεπιστημίου. Πληροφορίες σχετικά με τις μεταπτυχιακές υποτροφίες του πανεπιστημίου Montreal, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η επόμενη υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα δοθεί την Άνοιξη του 2021.

Η τελική επιλογή των υποψηφίων τίθεται στην αποκλειστική κρίση των Πανεπιστημίων.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο