Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Υποστήριξη της Πολιτείας στο έργο του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/6 στη «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» του «Ιδρύματος Ωνάση» συνέντευξη τύπου με θέμα την ετήσια δημόσια παρουσίαση του Διεθνούς Πανεπιστήμιου της Ελλάδας. 

Ο Υπουργός Παιδείας υπογράμμισε το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην εξωστρέφεια του Διεθνούς Πανεπιστημίου, το οποίο έχει κατορθώσει να προσελκύσει στην Ελλάδα φοιτητές από το εξωτερικό λόγω του επιστημονικού δυναμικού και της παράδοσης που διαθέτει η χώρα μας. Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, κ. Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στη δυνατότητα συνεργασίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου με άλλα Πανεπιστήμια της χώρας με σκοπό την απο κοινού διοργάνωση αγγλόφωνων μεταπτυχιακών προγραμμάτων και ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία μέσα στο καλοκαίρι. Παράλληλα, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ανακοίνωσε επίσημα  τη δωρεάν παραχώρηση για 25 χρόνια, με τη δυνατότητα ανανέωσης, των δύο κτιρίων και του αγροκτήματος 30 στρεμμάτων στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, στο οποίο είναι ήδη εγκατεστημένο το πανεπιστήμιο με μίσθωση από το 2008. Ως «ανταπόδοση» αυτής της πράξης θα δίνονται από το Διεθνές Πανεπιστήμιο κάθε χρόνο 15 υποτροφίες για παρακολούθηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε υπαλλήλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των εποπτευόμενων φορέων του.


Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Καθηγητής Κώστας Γραμμένος, δημοσιοποίησε το αποτέλεσμα της εξωτερικής αξιολόγησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου που διενεργήθηκε από ομάδα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του εξωτερικού το Δεκέμβριο του 2015. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο κρίθηκε συνολικά με την ανώτατη βαθμίδα ως "Αξιο Αναγνώρισης". "Το Διεθνές Πανεπιστήμιο έχει δημιουργήσει ένα ίδρυμα-μοντέλο για την έρευνα και τη διδασκαλία μοναδικό στην Ελλάδα», αναφέρουν οι αξιολογητές και τονίζουν ακόμη ότι το Πανεπιστήμιο ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας στον εκπαιδευτικό τομέα και στο τρόπο οργάνωσης του. Μπορείτε να  δείτε τα αποτελέσματα της εξωτερικής αξιολόγησης του Πανεπιστημίου στον σύνδεσμο:  www.ihu.edu.gr/index.php/external-evaluation-reports.html 


Στη συνεργασία του Διεθνούς Πανεπιστημίου με το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, αναφέρθηκε ο Δρ Αντώνης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Α. Σ. Ωνάσης και Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Το Ίδρυμα Ωνάση έχει αναλάβει την υποστήριξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών για την Κλασσική Αρχαιολογία και την Αρχαία Ιστορία της Μακεδονίας καθώς και την υποστήριξη της διδασκαλίας και της έρευνας από επιστήμονες διεθνούς κύρους. Ανέφερε επίσης ότι από τον Ιούνιο του 2016 με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση ξεκίνησε αρχαιολογική ανασκαφή στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος παρέχει δεκαεννέα (19) μεταπτυχιακά προγράμματα υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας στους τομείς της οικονομίας και διοίκησης επιχειρήσεων, του περιβάλλοντος, της ενέργειας, των πληροφοριακών συστημάτων, του σχεδιασμού προϊόντων, της ιστορίας της αρχαιολογίας και της νομικής. Βασικοί άξονες λειτουργίας του Πανεπιστημίου είναι η ακαδημαϊκή αριστεία, η διεθνής εξωστρέφεια και η σύνδεση με την αγορά εργασίας. Εφαρμόζει διεθνή πρότυπα στην αξιολόγηση της διδασκαλίας, της έρευνας και της λειτουργίας του και προσελκύει κορυφαίους πανεπιστημιακούς και φοιτητές από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. 

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.ihu.edu.gr
 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο