Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Times World University Rankings: Ποια είναι τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου σε Ιατρική

Η σπουδές στην Ιατρική διαφέρουν πολύ σε όλο τον κόσμο. Στις ΗΠΑ, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να γίνουν γιατροί παρακολουθώντας ένα μεταπτυχιακό στην Ιατρική και χωρίς να έχουν πτυχίο που να είναι άμεσα συνδεδεμένο με την Ιατρική. Σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι φοιτητές μπορούν να αρχίσουν τις σπουδές τους κατευθείαν στην Ιατρική.

Όμως, όπου κι αν σπουδάσεις, οι σπουδές στην Ιατρική θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να ολοκληρωθούν - σίγουρα περισσότερα από άλλα πτυχία. Επομένως, είναι σημαντικό να είσαι σίγουρος για την επιλογή του πανεπιστημίου αφού θα πρέπει να δεσμευτείς για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι Times Higher Education δημοσίευσαν την κατάταξη τους με τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε Επιστήμες Υγείας (clinical, pre-clinical and health studies). 

Η κατάταξη βασίζεται σε 13 δείκτες απόδοσης. Οι ίδιοι δείκτες χρησιμοποιούνται και για την κατάταξη των καλύτερων πανεπιστήμιων παγκοσμίως (ανεξαρτήτως αντικειμένου), όμως, σε αυτή την περίπτωση, οι δείκτες έχουν σταθμιστεί κατάλληλα για να αντικατοπτρίζουν καλύτερα το συγκεκριμένο πεδίο.

 

Τα 5 καλύτερα πανεπιστήμια σε κλινικές μελέτες και επιστήμες υγείας

  1. University of Oxford

Η Ιατρική στο University of Oxford είναι μια παραδοσιακή σπουδή, χωρισμένη σε προ-κλινικά και κλινικά στάδια. Τα πρώτα χρόνια, οι φοιτητές έχουν περισσότερα θεωρητικά μαθήματα, χωρίς ιδιαίτερη επαφή με ασθενείς, ενώ αργότερα προχωρούν στο κλινικό στάδιο, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερο χρόνο στο νοσοκομείο John Radcliffe.

=2. University of Cambridge

Όπως και στο University of Oxford, οι φοιτητές μπορούν να εγγραφούν σε προπτυχιακές σπουδές ιατρικής στο University of Cambridge. Οι απόφοιτοι έχουν επίσης διάφορες επιλογές για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, είτε με ένα επιταχυνόμενο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, είτε παρακολουθώντας μια συνοπτική εκδοχή των προ-κλινικών και κλινικών μαθημάτων.

=2. Harvard University

Η μεταπτυχιακή ιατρική σχολή του Harvard University έχει τρεις στόχους: την εκπαίδευση, την έρευνα και την παροχή κλινικής φροντίδας. Έχοντας ιδρυθεί το 1972, είναι επίσης η τρίτη παλαιότερη σχολή στις ΗΠΑ.

=4. Imperial College London

Το πρόγραμμα Ιατρικής στο Imperial College London προσφέρει διάφορες διδακτικές προσεγγίσεις, από παραδοσιακά θεωρητικά μαθήματα μέχρι καινοτόμες και πρακτικές εμπειρίες. Από την πρώτη περίοδο σπουδών, οι φοιτητές έχουν άμεση επαφή με ασθενείς, σε αντίθεση με άλλα πιο παραδοσιακά πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

=4. Stanford University

Η μεταπτυχιακή σχολή του Stanford University προσφέρει μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σε όσους επιθυμούν να συνεχίσουν την ιατρική τους κατάρτιση. Στο διδακτικό προσωπικό της σχολής περιλαμβάνονται 7 νικητές βραβείων Νόμπελ, 31 μέλη του National Academy of Sciences και 42 μέλη του Institute of Medicine.

 

Ποια είναι η κατάταξη των Ελληνικών Πανεπιστημίων:

151-175 Πανεπιστήμιο Κρήτης 

301-400 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 

301-400 Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 

301-400 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Δείτε εδώ την πλήρη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου σε Ιατρική. 

Δείτε εδώ όλα τα μεταπτυχιακά σε επιστήμες υγείας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο